Вход Новини :: Магазин :: Форум :: Теми :: Връзки :: Сервиз :: Ревюта :: Парфюми
Search

Главно Меню

Реклама

Приятели


BGtop.net
BGtop.net

Online
Имаме 53 гости и 0 регистрирани потребителя онлайн.

Ти си анонимен посетител. Можеш да се регистрираш безплатно щракайки тук


* Internet: В Топ 10 сме по производство и износ на велосипеди в ЕС
Пуснат 05 Апр, 2024 - 13:33

Hesup новини България е сред първите 10 държави в ЕС по производство и износ на велосипеди и компоненти за тях, съобщи заместник-министърът на транспорта и съобщенията Анна Михнева-Натова по време на заседание на Неформален съвет на министрите на транспорта на ЕС, което се проведе в Брюксел.

Доброто развитие в тази сфера предпоставя висок икономически потенциал и ползи на територията на страната за малкия и среден бизнес, ангажиран с производството и услугите, добави Натова. Тя даде за пример редица български градове, които вече са разработили програми за развитието на велосипедния транспорт.



Министрите на страните членки на ЕС подписаха декларация за насърчаване и развитие на велосипедния транспорт, в която държавите се ангажират да развиват пълния потенциал на велосипедите като средство за придвижване и важната им роля в градската мобилност.

В рамките на сесия, посветена на укрепването на устойчивостта на европейските транспортни мрежи, зам.-министър Натова подчерта значимостта на Механизма за свързване на Европа (МСЕ) и че България е бенефициент по редица проекти, реализирани с финансиране от него.




pinterest vkontakte instagram tiktok threads



Copyright© 2002-2024 by Хесъп ЕООД. Всички права запазени.

Support Hesup.com with Bitcoins. Our wallet address is 3GCxEdy3r6F1BYrQ5tyf8f7PeLsWYV1idh