Вход Новини :: Магазин :: Форум :: Теми :: Връзки :: Сервиз :: Ревюта :: Парфюми
Search

Главно Меню

Реклама

Приятели


BGtop.net
BGtop.net

Online
Имаме 57 гости и 0 регистрирани потребителя онлайн.

Ти си анонимен посетител. Можеш да се регистрираш безплатно щракайки тук


* GSM: Мобилтел пуска първата 3G мрежа
Пуснат 31 Мар, 2005 - 21:19

A1 новини Мобилтел спечели търга за UMTS лиценз клас А. Лицензията е за срок от 20 години. Проведеният търг беше с тайно наддаване и продължи два часа. Крайната постигната цена, с която Мобилтел победи, беше 78 милиона лева. Българският GSM оператор спечели търга в конкуренция с БТК. Съгласно предварителните условия, за участие в процедурата всеки участник беше внесъл депозит от 2 млн. лева.
„Със спечелването на UMTS лиценза Мобилтел постави ново начало в развитието на телекомуникациите в България и отново доказа лидерската си позиция. За плащане на лиценза изцяло ще разчитаме на собствени финансови средства. Горди сме, че сме първите, които ще предложат услуги, базирани на 3G технологията”, каза Николай Николов, изпълнителен директор на М-Тел.

Мобилтел ще започне веднага изграждането на мрежата от трето поколение. За тази цел компанията отново ще инвестира стотици милиони евро в българската икономика. До края на 2006 година мобилните услуги от трето поколение ще се предлагат в петте най-големи града на България.

UMTS (Universal Mobile Telecommunication System) е технология, която обединява мобилните комуникации и Интернет. Основната технологична промяна от GSM и GPRS към UMTS е революционната радиотехнология, която - освен че дава възможност за гласова телефония, е разработена специално за приложения, базиращи се на високоскоростен пренос на данни. Това позволява изпращане и приемане видео файлове в реално време – видео разговор(Video call), видео конференция(Video Conference), получаване на видео съобщение(Video message).

3G мрежата прави възможно и гледането на телевизия от екрана на мобилния телефон, ползването на високоскоростен Интернет и други. За сравнение - преносът на информация през UMTS е близо седем пъти по-бърз от EDGE и над 20 пъти – от GPRS.
Мобилтел пуска първата 3G мрежа | Вход/създай акаунт | 0 Коментара
Коментарите принадлежат на автора. Не носим отговорност за съдържанието им.




pinterest vkontakte instagram tiktok threads



Copyright© 2002-2024 by Хесъп ЕООД. Всички права запазени.

Support Hesup.com with Bitcoins. Our wallet address is 3GCxEdy3r6F1BYrQ5tyf8f7PeLsWYV1idh