Вход Новини :: Магазин :: Форум :: Теми :: Връзки :: Сервиз :: Ревюта :: Парфюми
Search

Главно Меню

Реклама

Приятели


BGtop.net
BGtop.net

Online
Имаме 80 гости и 0 регистрирани потребителя онлайн.

Ти си анонимен посетител. Можеш да се регистрираш безплатно щракайки тук

Заглавие на новината: Hesup новини

Следващото ще се публикува в Новини под това Заглавие.

<   123456789101112131415161718192021223242   >

Internet: Банките в САЩ замислят конкурент на PayPal
Hesup новини Най-големите американски банки възнамеряват да създадат конкурент на PayPal и Apple Pay, за да си върнат пазара на онлайн плащания. Редица финансови институции, включително Wells Fargo & Co., Bank of America Corp. и JPMorgan Chase & Co., разработват ново решение, което ще позволи плащане за онлайн покупки с помощта на портфейл, свързан с дебитни и кредитни сметки на клиенти.

Работата на цифровия портфейл ще се управлява от Early Warning Services LLC (EWS), собственост на седем от най-големите американски банки, включително Capital One Financial Corp., PNC Financial Services Group Inc., U.S. Bancorp и Truist Financial Corp., и доставчик на услуги за парични преводи Zelle, съобщи Уол Стрийт Джърнъл. Портфейлът ще работи отделно от Zelle и се очаква да стартира през втората половина на тази година.

Публикувано 25 Яну, 2023 - 10:23 Още... 'Банките в САЩ замислят конкурент на PayPal' (702 байта още) Изпрати тази статия на приятел Страница за отпечатване

Games: Atari Gamestation Plus е красива ретро конзола за най-грозните стари игри
Hesup новини За разлика от предишните опити за възкресяване на Atari и неговата библиотека от класически игри, които помогнаха за стартирането на индустрия, Gamestation Plus – съвместна инициатива между Atari и My Arcade – трябва да дойде със значително по-малко драма. Въпреки че все още остава загадка кога ще се появи на пазара в действителност.

Геймърите, които могат да проследят корените (или интересите) си до края на 70-те години и конзоли като оригиналната Atari, вероятно ще бъдат запознати с най-скорошния опит на компанията да преопакова своята библиотека от игри както за ретро ентусиасти, така и за по-късните поколения. За съжаление доставката на струващата 300 долара Ataribox, по-късно преименувана на Atari VCS, за първи път загатната още в средата на 2017 г., беше съпътствана от безкрайни проблеми, включително бъгнати сайтове за групово финансиране и съдебно дело от дизайнера на конзолата.

Software: ClamAV – открива над 750 000 вируса
Hesup новини Антивирусната програма ClamAV е полезен инструмент, предназначен за откриване на заплахи в имейл съобщения и други файлове, като предлага множество механизми за засичане на злонамерен софтуер, троянски коне и други опасности за сигурността.

Необятният интернет е източник на всевъзможна информация, но съдържа и множество заплахи за сигурността, които могат да проникнат в компютъра без знанието на потребителя. Ето защо винаги трябва да имате инсталиран антивирус на и да го актуализирате редовно.

Публикувано 20 Яну, 2023 - 10:38 Още... 'ClamAV – открива над 750 000 вируса' (668 байта още) Изпрати тази статия на приятел Страница за отпечатване

Internet: Стартъпи никнат от пепелта на големите съкращения в ИТ сектора
Hesup новини Серията от мащабни съкращения сред големите високотехнологични компании предизвика вълна на интерес и финансиране от страна на фондове за рисков капитал в САЩ и Европа. Стотици милиони долари са приготвени за вложения в млади фирми, основани от съкратените служители. Тежките икономически времена раждат нови технологични лидери, напомнят финансистите.

Ник Зерман загубва работата си в Meta Platforms през ноември, само два месеца след като е нает на пълен работен ден. Той е само една от многобройните жертва на масовото съкращаване на 13% от работната сила в компанията.

GSM: Производителите може да бъдат принудени да върнат сменяемите батерии в телефоните
Hesup новини След като направи USB Type-C портовете за зареждане задължителни на всички смартфони, таблети и лаптопи, Европейският съюз вече се споразумя за нови закони и разпоредби, целящи да направят батериите по-устойчиви и многократно използваеми. Този нов регламент ще представи набор от предизвикателства пред технологичните фирми и производителите на батерии, тъй като новите закони обхващат целия жизнен цикъл на батерията. Целият живот на една батерия включва извличане на материал, промишлено производство и изхвърляне.

Новият закон на ЕС ще бъде приложим за всички видове батерии, продавани в ЕС, което включва тези, използвани в електронни устройства, индустриални и автомобилни батерии, както и батерии, използвани в двуколесни и електрически превозни средства. От началото на 2024 г. производителите в ЕС ще трябва да отчитат общия въглероден отпечатък на продукта още от извличането до процеса на рециклиране.

Cars: Тягова батерия се зарежда почти моментално
Hesup новини Швейцарски стартъп разработи тягова батерия с почти моментално зареждане. Прототипът на хибридната система, демонстриран от компанията, се зарежда до 80% само за 72 секунди.

Иновацията eTechnology на младата компания Morand има потенциал напълно да промени правилата на пазара на електрически превозни средства. Става въпрос за тягова батерия за електромобили, която се зарежда до 80% за малко повече от 1 минута – само за 72 секунди. Това е много по-бързо от зареждането на традиционните литиево-йонни батерии и дори по-бързо от зареждането на конвенционален автомобил с гориво.

Публикувано 28 Ное, 2022 - 09:12 Още... 'Тягова батерия се зарежда почти моментално' (739 байта още) Изпрати тази статия на приятел Страница за отпечатване

Internet: Кетабайти и ронабайти: екстремни числа с нови имена
Hesup новини За първи път от повече от 30 години бяха въведени нови термини в Международната система от единици (МСЕ). Има четири нови префикса, които описват много големи и много малки числа, досега без собствени имена. Представките са: рона-, кета-, ронто- и квекто-.

Международната система от единици използва седем основни мерни единици, като например метър и грам, които могат да бъдат модифицирани с префикси (като кило-, мега-, гига-, микро- и др.), за да описва големи или малки количества от тези единици. Това улеснява разбирането и комуникацията. Така например 649 000 000 байта стават 649 гигабайта, а 0,001 метра става 1 милиметър.

Публикувано 23 Ное, 2022 - 12:34 Още... 'Кетабайти и ронабайти: екстремни числа с нови имена' (863 байта още) Изпрати тази статия на приятел Страница за отпечатване

Internet: Климатичният апокалипсис приближава, алармират учени
Hesup новини През 2022 г. емисиите на въглероден диоксид в атмосферата са се увеличили, което ускорява приближаването на климатичния апокалипсис, алармира годишният доклад на научната група Global Carbon Project. Ако нивото на емисиите на CO2, регистрирано тази година, се запази, то след 9 години средната температура на Земята може да се повиши с опасните 1,5 °C.

Емисиите на CO2 започнаха да намаляват на годишна база през 2020. Това се дължи на широкоразпространената карантина заради пандемията от Covid-19. Учените подчертават това като положителна тенденция в плановете за постигане на нулеви емисии до 2050 г.

Hardware: Световният HDD пазар рухна с близо 30%
Hesup новини Обемът на световния пазар на твърди дискове се срина с 29% в парично изражение през третото тримесечие на годината – периода юли-септември, сочи нов доклад на анализаторите от Wells Fargo и TrendFocus.

Трите водещи доставчици на твърди дискове – Seagate, Toshiba и Western Digital – претърпяха значителни съкращения на приходите и намалени продажби на дискове през третата четвърт на 2022 г. Това се дължи на настоящата геополитическа ситуация, високата инфлация и спада в търсенето на устройства за съхранение в корпоративния сегмент.

Публикувано 02 Ное, 2022 - 09:25 Още... 'Световният HDD пазар рухна с близо 30%' (728 байта още) Изпрати тази статия на приятел Страница за отпечатване

Internet: Новият слънчев капацитет е 10 пъти по-евтин от газа
Hesup новини Изграждането на нови фотоволтаични електроцентрали в Европа може да бъде 10 пъти по-евтино от продължаването на експлоатацията на газови електроцентрали в дългосрочен план, според ново проучване на Rystad Energy – изследователска компания, базирана в Норвегия.

Европа преживя рязко покачване на цените на газа след спада на износа на руски газ, като спот цените на холандския Механизъм за прехвърляне на собственост (TTF) се повишиха до средно 134 €/MWh. Rystad прогнозира, че цените ще се стабилизират на около 31 евро за мегаватчас до 2030 г. Това поставя т. нар. нивелирани разходи за енергия от съществуващите газови централи по-близо до 150 евро за мегаватчас.

Публикувано 31 Окт, 2022 - 12:58 Още... 'Новият слънчев капацитет е 10 пъти по-евтин от газа' (787 байта още) Изпрати тази статия на приятел Страница за отпечатване

<   123456789101112131415161718192021223242   >




pinterest vkontakte instagram tiktok threads



Copyright© 2002-2024 by Хесъп ЕООД. Всички права запазени.

Support Hesup.com with Bitcoins. Our wallet address is 3GCxEdy3r6F1BYrQ5tyf8f7PeLsWYV1idh