Вход Новини :: Магазин :: Форум :: Теми :: Връзки :: Сервиз :: Ревюта :: Парфюми
Search

Главно Меню

Реклама

Приятели


BGtop.net
BGtop.net

Online
Имаме 71 гости и 0 регистрирани потребителя онлайн.

Ти си анонимен посетител. Можеш да се регистрираш безплатно щракайки тук

Заглавие на новината: Hesup новини

Следващото ще се публикува в Новини под това Заглавие.

<   12345678910111213141516171819203040   >

Hardware: Идва UltraRAM – замяната на флаш паметта
Hesup новини Опитите за смислена алтернатива на флаш паметта не са от вчера. Но сега една сравнително нова разработка, която вече е близо до пазара, има всички шансове да замени флаша – става въпрос за удивително надеждни чипове, които работят по-бързо от SSD дисковете.

Създадена да замени флаш устройствата, свръхбързата UltraRAM памет ще влезе в масово производство в близко бъдеще. Вече се водят преговори с производителите на чипове и устройства. UltraRAM може да се използва в компютри, смартфони, таблети и друга потребителска електроника, както и в центрове за данни – тя е по-надеждна, по-бърза и по-енергийноефективна от SSD-тата и още повече от твърдите дискове.

Публикувано 25 Авг, 2023 - 14:47 Още... 'Идва UltraRAM – замяната на флаш паметта' (826 байта още) Изпрати тази статия на приятел Страница за отпечатване

Cars: Новият електрически концептуален автомобил на Lamborghini е вдъхновен от космически кораби
Hesup новини Lamborghini, известна с луксозните си спортни модели, разкри нов концептуален електромобил на Седмицата на автомобилите в Монтерей. Изцяло електрическият Lamborghini Lanzador може да се похвали с всички видове високотехнологични екстри, като дизайнът му всъщност е вдъхновен от космически кораби. Този автомобил от клас Grand Tourer (GT) разполага с множество информационно-развлекателни функции, с голям Y-образен мост на централната конзола и тънко арматурно табло за извършване на настройки.

Освен това водачът има незабавен достъп до управлението на климатика и различни цифрови функции чрез интегриран "пилотски модул". Този модул позволява и достъп до редица режими на шофиране чрез фирмената система за управление ANIMA. Има дори прибиращи се дисплеи, които предават на пътниците съответната информация относно скоростта, разстоянието, климата, развлеченията и др.

Software: 9 нови функционалности в системите на НЗОК за една година
Hesup новини „Информационно обслужване“ АД е надградило или реализирало девет нови функционалности в системите на Националната здравноосигурителна каса (НЗОК) през 2022 година, които автоматизират основни процеси в дейността на касата, стана ясно от приетия от Министерския съвет годишен отчет на дейността на НЗОК за 2022 г.

През изминалата година са надградени информационните системи на касата във връзка с автоматизирането на процесите по отпускане, отчитане, контрол и заплащане на помощни средства, приспособления, съоръжения и медицински изделия, предназначени за хора с увреждания.

Hardware: РС пазарът пропада вече година и половина
Hesup новини Световният пазар на персонални компютри пада в продължение на шест последователни тримесечия. Поредно отстъпление в продажбите на РС регистрираха анализаторите от IDC за периода април-юни.

През второто тримесечие в света са доставени общо 61,6 милиона настолни компютри, лаптопи и работни станции, което е с 13,4% по-малко от същия период на 2022 г. Въпреки значителния спад, пазарните резултати са по-високи от очакванията на анализаторите.

Публикувано 12 Юли, 2023 - 15:16 Още... 'РС пазарът пропада вече година и половина' (1259 байта още) Изпрати тази статия на приятел Страница за отпечатване

Hardware: Цените на SSD падат бързо: 1GB само за 4 цента
Hesup новини Цените на полупроводниковите дискове (SSD) продължават да падат. От януари до март средната цена намаля с 15-30%, а от март до юни SSD-тата поевтиняха с още 25%. Данните са за устройства с капацитет 1TB, 2TB и 4TB.

Средната цена на гигабайт SSD днес е само 6 цента в САЩ, отбелязва Tom’s Hardware. Според прогнозите на анализатори, това не е границата. Твърдите дискове (HDD) обаче остават далеч по-евтини – 1 GB струва само 1,4 цента.

Публикувано 26 Юни, 2023 - 10:19 Още... 'Цените на SSD падат бързо: 1GB само за 4 цента' (954 байта още) Изпрати тази статия на приятел Страница за отпечатване

GSM: В Япония инсталират базови 5G станции под земята
Hesup новини Японският телекомуникационен оператор KDDI избра шведската компания Ericsson за партньор в проект за разполагане на първите подземни 5G базови станции в страната, съобщи DatacenterDynamics.

Повечето базови станции по света са инсталирани на отделни кули или на покриви, за да осигурят комуникация на големи площи. Има обаче ограничения за инсталиране на оборудване за клетъчни мрежи на живописни места.

Публикувано 24 Май, 2023 - 10:04 Още... 'В Япония инсталират базови 5G станции под земята' (1028 байта още) Изпрати тази статия на приятел Страница за отпечатване

Hardware: 35% спад на лаптоп пазара, надежди за второто тримесечие
Hesup новини Световният пазар на лаптопи потъна с 35% през първото тримесечие на 2023 година спрямо същия период на миналата година и с 9,5% спрямо предходните три месеца, сочи нов анализ на DigiTimes Research, без да уточнява обема на доставките.

В периода януари-март 2023 г. производителите са направили опит да се отърват от запасите от лаптопи, намалявайки покупките на компоненти. Анализаторите определят високото търсене на хардуер за игри като тенденция през тримесечието.

Games: AOKZOE A1 Pro е портативно гейм РС с невъзможно име и мощен чип от AMD
Hesup новини AOKZOE. Не сме напълно сигурни как се произнася името на този джобен компютър, но поне можем да потвърдим, че версията A1 Pro изглежда могъщо благодарение на вкарания в нея Ryzen 7 7840U.

AOKZOE A1 Pro е преносим геймърски компютър, който прилича на всеки друг. Той е снабден с 8-инчов екран, заобиколен от аналогови стикове, но този е снабден с няколко ивици с RGB осветление. Нека бъдем честни, основната притегателна сила на тази джобна система за игри е чипът, който я захранва: Ryzen 7 7840U.

Software: Появи се Viber ChatGPT на български и английски език
Hesup новини Софтуерната компания MaxSoft създаде чатбот Viber ChatGPT на български и английски език. Приложението е замислено като инструмент за проучване на големите езикови модели и изкуствения интелект, поясниха от разработчика.

„Основната цел на Viber ChatGPT е да се изследва и оптимизира възможността за комуникация с помощта на машинно генериран език”, поясни Петър Маринов, CTO на MaxSoft.

Публикувано 20 Апр, 2023 - 17:05 Още... 'Появи се Viber ChatGPT на български и английски език' (718 байта още) Изпрати тази статия на приятел Страница за отпечатване

Hardware: OLED дисплей се разтяга два пъти, без да губи ефективност
Hesup новини Най-новите иновации в дисплеите с органични светодиоди обещават интересни и перспективни приложения. В нова разработка американски изследователи са създали OLED дисплей, който може да се разтяга два пъти, без да губи ефективността си.

Гъвкавите дисплеи се използват все по-често в електрониката, но изследователите от училището по молекулярно инженерство Pritzker на Чикагския университет възнамеряват да отидат по-далеч. Те създават не просто гъвкав дисплей, а тънък модел, който може да бъде разтегнат два пъти в процеса на работа, съобщи Tom’s Hardware.

<   12345678910111213141516171819203040   >




pinterest vkontakte instagram tiktok threads



Copyright© 2002-2024 by Хесъп ЕООД. Всички права запазени.

Support Hesup.com with Bitcoins. Our wallet address is 3GCxEdy3r6F1BYrQ5tyf8f7PeLsWYV1idh