Вход Новини :: Магазин :: Форум :: Теми :: Връзки :: Сервиз :: Ревюта :: Парфюми
Search

Главно Меню

Реклама

Приятели


BGtop.net
BGtop.net

Online
Имаме 69 гости и 0 регистрирани потребителя онлайн.

Ти си анонимен посетител. Можеш да се регистрираш безплатно щракайки тук

Заглавие на новината: Hesup новини

Следващото ще се публикува в Новини под това Заглавие.

<   123456789101112131415161718192021222324252627282939   >

Hardware: Разработват соларна каска за колоездачи
Hesup новини Германската компания WertelOberfell разработи идеен проект за „умна” каска за велосипедисти, оборудвана с органични фотоволтаици и с фокус върху безопасността. В проекта участват учени, производители и доставчици на материали и крайни потребители.

Интелигентният велосипеден шлем е снабден със сензори за близост, пиезоелектричен микрофон, който приема основни гласови команди за използване без ръце, индикатори за мигачи и печатни пиезоелектрични високоговорители за костна проводимост. Последните осигуряват звук чрез Bluetooth, без да отклоняват вниманието от заобикаляща среда.

Публикувано 25 Фев, 2021 - 14:33 Още... 'Разработват соларна каска за колоездачи' (698 байта още) Изпрати тази статия на приятел Страница за отпечатване

Hardware: НАСА използва Linux и отворен код в Ingenuity
Hesup новини Представители на НАСА разкриха подробности за технологиите в безпилотния апарат Ingenuity, който кацна успешно на Марс тази седмица, като част от мисията Марс 2020. Особености на апарата са контролната платка на база SoC Snapdragon 801 от Qualcomm, която се използва в смартфоните, както и софтуерът с отворен код.

За управление на изследователския дрон е необходима много повече изчислителна мощ, отколкото за марсоход, който е оборудван със специално изработени чипове с допълнителна защита срещу радиация, поясниха от НАСА в интервю за Spectrum IEEE. Решението стъпва на типичен процесор Snapdragon 801, който има достатъчна изчислителна мощ за анализ на състоянието на атмосферата с честота 500 измервания в секунда по време на полет, както и за анализ на изображения с честота 30 кадъра в секунда.

Публикувано 22 Фев, 2021 - 09:06 Още... 'НАСА използва Linux и отворен код в Ingenuity' (990 байта още) Изпрати тази статия на приятел Страница за отпечатване

Cars: Android става основна платформа за колите на Ford
Hesup новини Милиони автомобили с марките Ford и Lincoln ще използват операционната система Android от 2023 г. нататък, обяви производителят. Това е част от шестгодишно партньорство, което обещава водачите на коли от Ford да получават „наготово” всички приложения и услуги на Google, вградени в самия автомобил.

Ford и Google заявиха, че като част от партньорството ще създадат нова група за сътрудничество, наречена Team Upshift, която ще се използва за разработване на нови потребителски услуги и „преживявания”, в основата на които ще е операционната система Android Automotive.

Публикувано 03 Фев, 2021 - 13:08 Още... 'Android става основна платформа за колите на Ford' (523 байта още) Изпрати тази статия на приятел Страница за отпечатване

Hardware: Новият Raspberry Pi Pico струва само 4 долара
Hesup новини Бяхме свикнали с малките размери и ниските цени на микрокомпютрите Raspberry Pi. Но един нов продукт от тази фамилия надминава и най-смелите очаквания за размери и цена.

Новият Raspberry Pi Pico, представен като първия продукт на разработчика от клас микроконтролер, е колкото човешки ръст и струва само 4 долара! Спокойно можем да кажем, че това е компютър на цената на едно кафе (зависи все пак къде го пиете).

Публикувано 23 Яну, 2021 - 11:03 Още... 'Новият Raspberry Pi Pico струва само 4 долара' (712 байта още) Изпрати тази статия на приятел Страница за отпечатване

Software: Speedtest by Ookla за Windows – измерва интернет скоростта
Hesup новини Една от най-популярните онлайн услуги за тестване на интернет връзката е Speedtest.net by Ookla. Но малцина може би знаят, че тя е достъпна и като приложение за изтегляне от Microsoft Store.

Speedtest by Ookla за Windows използва същата технология като уеб услугата, за да извършва точни измервания както на скоростта на интернет връзката, така и на латентността.

Публикувано 13 Яну, 2021 - 09:19 Още... 'Speedtest by Ookla за Windows – измерва интернет скоростта' (812 байта още) Изпрати тази статия на приятел Страница за отпечатване

Internet: Tartube – изтегля медийни файлове от YouTube
Hesup новини Откакто станаха популярни уебсайтове като YouTube, все повече хора искат да си изтеглят видеоклипове, за да им се наслаждават и офлайн. Приложението Tartube е създадено именно за тази цел.

То е достъпно за Windows и Linux платформи и позволява изтегляне на медийни файлове не само от YouTube, но и от други подобни уебсайтове. Работи добре, но има и недостатък – може да експортира съдържание само в MP4. Така че, ако искате да изтеглите музикални видеоклипове като аудио файлове, ще ви трябва и конвертор.

Публикувано 04 Яну, 2021 - 12:33 Още... 'Tartube – изтегля медийни файлове от YouTube' (767 байта още) Изпрати тази статия на приятел Страница за отпечатване

Internet: Биткойн счупи всички рекорди, превиши 26 500 долара
Hesup новини Биткойн, най-популярната криптовалута, продължава да изкачва нови върхове. В последните дни биткойн преодоля с лекота бариерата от 20 000 долара и вече превишава 26 000 долара. Никога досега криптовалутата не е достигала подобни нива.

От пролетта на настоящата година биткойн непрекъснато намира фактори за растеж и надмина някои от най-смелите прогнози. Много фондове и частни инвеститори купуват биткойни за десетки и стотици милиони долари, което тласка криптовалутата нагоре.

Публикувано 27 Дек, 2020 - 11:38 Още... 'Биткойн счупи всички рекорди, превиши 26 500 долара' (621 байта още) Изпрати тази статия на приятел Страница за отпечатване

Software: Hard Disk Validator – възстановява лоши сектори на твърдия диск
Hesup новини Когато копирате нещо на твърдия диск, се генерира контролна сума за всеки блок и тя винаги трябва да съвпада с данните, съхранявани в определен сектор. В случай, че това не е така, ще се окажете с развален сектор, който е недостъпен и неизползваем.

Hard Disk Validator е помощна програма с отворен код, която сканира диска в търсене на развалени сектори и презаписва съхранените данни, като по този начин секторът може да бъде използван отново. Програмата е много проста за използване и напълно преносима, т.е. може да се ползва от флашка на различни компютри.

Hardware: Krypton 550 – ефектна геймърска мишка за 20 милиона клика
Hesup новини Нов модел мишка с разширена функционалност обяви полският бранд за гейминг периферия Genesis. Krypton 550 е бюджетен наследник на представения по-рано през годината модел Xenon 800 и притежава голяма част от неговите характеристики и дизайн.

Krypton 550 идва с прецизен сензор и богат на опции софтуер, а целият комплект е затворен в ултралек перфориран панел с PRISMO осветление. Софтуерът на новата мишка на Genesis позволява на потребителите да променят функциите на всеки от седемте бутона на мишката, да създават макроси и да ги запазват във вградената памет.

Публикувано 15 Дек, 2020 - 17:52 Още... 'Krypton 550 – ефектна геймърска мишка за 20 милиона клика' (787 байта още) Изпрати тази статия на приятел Страница за отпечатване

Software: JavaScript на 25: Езикът, който кара „светът да се върти”
Hesup новини Езикът за програмиране JavaScript се появи преди 25 години и за четвърт век съществуване се превърна в един от най-важните компоненти на уеб и браузърните приложения, които използваме днес.

Въздействието на JavaScript върху мрежата не може да бъде занижено. Това е езикът на преход към „фронт-енд” разработки. Технологичните гиганти застанаха с цялата си мощ зад него. Освен V8 на Google, има проекти с отворен код като React от Facebook и Angular от Google, които помагат за разпространение на уеб приложенията в смартфони и настолни компютри. Microsoft създаде TypeScript – супер набор от JavaScript с по-силна система от незадължителни типове за разработчици, която се компилира в JavaScript, когато се изпълнява в браузъра.

Публикувано 08 Дек, 2020 - 13:50 Още... 'JavaScript на 25: Езикът, който кара „светът да се върти”' (991 байта още) Изпрати тази статия на приятел Страница за отпечатване

<   123456789101112131415161718192021222324252627282939   >




pinterest vkontakte instagram tiktok threads



Copyright© 2002-2024 by Хесъп ЕООД. Всички права запазени.

Support Hesup.com with Bitcoins. Our wallet address is 3GCxEdy3r6F1BYrQ5tyf8f7PeLsWYV1idh