Вход Новини :: Магазин :: Форум :: Теми :: Връзки :: Сервиз :: Ревюта :: Парфюми
Search

Главно Меню

Реклама

Приятели


BGtop.net
BGtop.net

Online
Имаме 74 гости и 0 регистрирани потребителя онлайн.

Ти си анонимен посетител. Можеш да се регистрираш безплатно щракайки тук

Заглавие на новината: Hesup новини

Следващото ще се публикува в Новини под това Заглавие.

    1234567891011121314151617273747   >

Internet: Италия забрани фотоволтаиците върху земеделска земя
Hesup новини Италианското правителство издаде нов указ за пълна забрана на изграждането на фотоволтаични инсталации върху земеделски земи. Новите разпоредби няма да се прилагат за проекти, които в момента са в процес на одобрение.

Забраната касае разполагането на широкомащабни соларни централи върху продуктивни земеделски земи. Крайната цел на указа е „да се избегне опустиняването“ на земеделската земя в Италия.

GSM: Това ли е най-добрият камерафон: Vivo X100 Ultra
Hesup новини Основният претендент за титлата най-добър телефон с камера в света излезе на пазара днес. Създателите на vivo X100 Ultra го наричат ​​камера, а не смартфон. Купувате камерата и получавате телефона безплатно, казват от китайската марка vivo, която е в световния Топ 5 при смартфоните.

vivo X100 Ultra има усъвършенствана камера, която разполага с модул за оптично увеличение. Обективът Zeiss APO с ZEISS T покритие осигурява богати и контрастни изображения. Модулът използва 200-мегапикселов сензор за изображения Samsung HP9, който е доста голям – 1/1.4-инчов оптичен формат.

Публикувано 14 Май, 2024 - 10:59 Още... 'Това ли е най-добрият камерафон: Vivo X100 Ultra' (554 байта още) Изпрати тази статия на приятел Страница за отпечатване

Hardware: Алтернатива на литиевите батерии – зарежда се за минути и не избухва
Hesup новини Корейски изследователи разработиха нов тип батерия – натриево-йонна с ултрабързо презареждане. Основната ѝ разлика от литиевите батерии е, че се зарежда до 100% само за няколко минути, а често и по-бързо. Основава се на суперкондензаторна технология, а освен това не избухва и гори лошо.

Учени от Корейския институт за напреднали науки и технологии (KAIST) са направили обещаващ пробив в областта на батериите, за който съобщи TechSpot. Те са разработили нова натриево-йонна батерия, която може не само да съхранява електричество, но и да се зарежда със светкавична скорост. Разработката може да направи революция в областта на преносимите източници на електроенергия.

Hardware: Шведската Urbanista влиза на българския пазар
Hesup новини Иновативният шведски бранд за аудио технологии Urbanista навлиза на българския пазар. Компанията е известна със своите висококачествени слушалки и говорители, които съчетават стил и функционалност с лекота на употреба.

След успешното си налагане в десетки страни в Европа, Америка, Азия и други региони на света, Urbanista насочва вниманието си и към България, като разпознава потенциала на страната ни в този сегмент и интереса на потребителите към висококачествени аудио артикули. Продуктите на Urbanista се разпространяват у нас от чешкия дистрибутор Borgy и вече са достъпни както в търговската мрежа, така и онлайн.

Публикувано 25 Апр, 2024 - 09:43 Още... 'Шведската Urbanista влиза на българския пазар' (686 байта още) Изпрати тази статия на приятел Страница за отпечатване

Internet: В Топ 10 сме по производство и износ на велосипеди в ЕС
Hesup новини България е сред първите 10 държави в ЕС по производство и износ на велосипеди и компоненти за тях, съобщи заместник-министърът на транспорта и съобщенията Анна Михнева-Натова по време на заседание на Неформален съвет на министрите на транспорта на ЕС, което се проведе в Брюксел.

Доброто развитие в тази сфера предпоставя висок икономически потенциал и ползи на територията на страната за малкия и среден бизнес, ангажиран с производството и услугите, добави Натова. Тя даде за пример редица български градове, които вече са разработили програми за развитието на велосипедния транспорт.

Hardware: Създават AI суперкомпютър за 100 млрд. долара
Hesup новини Партньорите Microsoft и OpenAI планират да създадат суперкомпютър с изкуствен интелект Stargate AI в съвместен проект на център за данни, чиято стойност може да достигне невероятните 100 милиарда долара.

Амбициозният план със срок на реализация 2028 г. идва на фона на нарастваща нужда от AI центрове за данни, които могат да се справят с все по-сложни задачи. Възходът на генеративната AI технология е основен двигател на това търсене.

Публикувано 01 Апр, 2024 - 10:18 Още... 'Създават AI суперкомпютър за 100 млрд. долара' (663 байта още) Изпрати тази статия на приятел Страница за отпечатване

Cars: Софтуер показва износването на електромобилите
Hesup новини Стартираща компания от Сиатъл иска да направи за електромобилите това, което километражите правят за традиционните ДВГ автомобили: да покаже износването на батерията на електрическата кола и нейната бъдеща стойност.

Пазарът на употребявани автомобили е повече от два пъти по-голям от този на нови автомобили и електромобилите бързо се превръщат в част от него. Това е проблем, когато става въпрос за оценка на е-колите, които работят изцяло на батерии.

Публикувано 27 Мар, 2024 - 09:18 Още... 'Софтуер показва износването на електромобилите' (775 байта още) Изпрати тази статия на приятел Страница за отпечатване

Internet: LinkedIn обмисля да добави игри към своята платформа
Hesup новини Професионалната мрежа, известна най-вече с това, че помага за създаване на кариерни връзки и споделя съвети, възнамерява да добави пъзели към своята платформа в стремежа си да повиши ангажираността на потребителите, твърди IT Home, позовавайки се на публикация в X на Nima Omji, придружена с екранни снимки от игрите.

Това е малко странно и неочаквано за анализаторите и професионалните потребители. Само времето ще покаже дали добавянето на игри към LinkedIn ще бъде успешен ход за социалната мрежа.

Публикувано 18 Мар, 2024 - 11:11 Още... 'LinkedIn обмисля да добави игри към своята платформа' (788 байта още) Изпрати тази статия на приятел Страница за отпечатване

Hardware: LPDDR6 ще подсили мобилните устройства и AI компютрите
Hesup новини Към момента няма данни за поддръжка на DDR6 под каквато и да е форма в предстоящите процесори на Intel или AMD, които са планирани от двете компании за пускане през 2024 година.

LPDDR6 ще замени съществуващата памет LPDDR5 и нейните различни варианти, които бяха обявени още през 2019 г. Виждали сме LPDDR5x от Samsung и Micron, докато SK hynix също пусна LPDDR5T със скорости на трансфер до 9,6 Gbps.

Публикувано 12 Мар, 2024 - 11:31 Още... 'LPDDR6 ще подсили мобилните устройства и AI компютрите' (666 байта още) Изпрати тази статия на приятел Страница за отпечатване

Cars: Япония започна производство на летящи коли
Hesup новини Летящите автомобили са по-близо до пазара, отколкото мнозина предполагат. След редица експерименти със спорен успех на различни инженерни екипи по света, сега в Япония започна серийно производство на летяща кола, а това говори много за напредъка на технологията.

Японската компания Suzuki обяви началото на производството на „летящи автомобили” съвместно със SkyDrive. Става въпрос за модела SkyDrive SD-05, споразумение за който двете компании подписаха през октомври миналата година. Производството е организирано в град Ивата, префектура Шизуока.

Публикувано 08 Мар, 2024 - 09:16 Още... 'Япония започна производство на летящи коли' (513 байта още) Изпрати тази статия на приятел Страница за отпечатване

    1234567891011121314151617273747   >




pinterest vkontakte instagram tiktok threads



Copyright© 2002-2024 by Хесъп ЕООД. Всички права запазени.

Support Hesup.com with Bitcoins. Our wallet address is 3GCxEdy3r6F1BYrQ5tyf8f7PeLsWYV1idh