Вход Новини :: Магазин :: Форум :: Теми :: Връзки :: Сервиз :: Ревюта :: Парфюми
Search

Главно Меню

Реклама

Приятели


BGtop.net
BGtop.net

Online
Имаме 79 гости и 1 регистриран посетител онлайн.

Ти си анонимен посетител. Можеш да се регистрираш безплатно щракайки тук

Заглавие на новината: Microsoft новини

Следващото ще се публикува в Новини под това Заглавие.

<   1234567891011121314151617182838   >

Hardware: Surface Laptop 6 може да предложи сериозни промени в дизайна и скок в мощността
Microsoft новини Microsoft работи по следващото поколение модели Surface Pro и Surface Laptop, които ще имат освежен дизайн и подобрен хардуер.

Тази изтекла информация идва от Windows Central, чиито източници твърдят, че компанията разработва Surface Laptop 6 и Surface Pro 10 в момента. Интересното за тях е, че ще има няколко версии и на двата, в които ще се помещава или процесор Intel Meteor Lake, или персонализиран процесор Qualcomm Snapdragon X. Последният е "особено развълнувал" източниците на Windows Central, тъй като лаптопите с този процесор ще използват множеството функции с изкуствен интелект, които Microsoft планира да добави в актуализацията на Windows през 2024 г. Не е напълно ясно дали това ще бъдат слуховете за Windows 12, въпреки че е възможно. Освен това Microsoft има за цел да изгради персонализирания чип Snapdragon X като достоен съперник на Apple Silicon, "притежаващ подобен живот на батерията, производителност и сигурност".

Software: Windows 12 се очаква през юни 2024, пълен с AI
Microsoft новини От известно време източници от РС индустрията говорят все по-често за новата операционна система Windows 12. Според информации, които Microsoft все още не е потвърдила, следващата версия на най-популярната десктоп платформа ще се появи през 2024 година.

Тайванските производители на компютри са уверени: Windows 12 ще излезе през юни 2024 г. и ще бъде пълна с изкуствен интелект. Източниците, на които се позовава PC World, цитират изказвания на шефа на Acer и контрактния производител Quanta.

Публикувано 04 Дек, 2023 - 13:14 Още... 'Windows 12 се очаква през юни 2024, пълен с AI' (969 байта още) Изпрати тази статия на приятел Страница за отпечатване

Software: Windows 11 се устремява към половин милиард инсталации
Microsoft новини Операционната система Windows 11 може би не оправда очакванията за бързо разпространение, поради различни причини. Но все пак актуалната платформа на Microsoft вече работи на повече от 400 милиона устройства, а до началото на 2024 година ще достигне 500 милиона инсталации.

Днес аудиторията на Windows 11 наброява над 400 милиона активни потребители на месец, според „вътрешни данни на Microsoft”, на които се позовава Windows Central. Компанията очаква този брой да надхвърли границата от 500 милиона до началото на следващата година.

Публикувано 19 Окт, 2023 - 10:28 Още... 'Windows 11 се устремява към половин милиард инсталации' (1106 байта още) Изпрати тази статия на приятел Страница за отпечатване

Software: Windows 12 може да бъде базиран на абонамент
Microsoft новини Макар че това е догадка от известно време сред общността на ентусиастите на Windows, ново изтичане на информация изглежда предоставя допълнителни доказателства, че следващото поколение операционна система на Microsoft, неофициално наричана Windows 12, може да бъде достъпна чрез абонамент.

Немската медия Deskmodder забеляза няколко записа, свързани с абонамента, в конфигурационния файл INI на каналната компилация Canary, когато тя беше сравнена с компилацията Windows 11 23H2 Release Preview с помощта на WinMerge. Можете да ги видите на изображението по-долу.

Публикувано 08 Окт, 2023 - 11:56 Още... 'Windows 12 може да бъде базиран на абонамент' (868 байта още) Изпрати тази статия на приятел Страница за отпечатване

Software: Microsoft блокира активацията на Windows 11 с ключове от Windows 7 и 8
Microsoft новини Microsoft затвори още една вратичка за безплатно активиране на Windows 11 – чрез ключове за по-старите операционни системи Windows 7 и Windows 8. Тази опция все още може да сработи с някои неактуални версии на Windows 11, но не и в новите.

Досега потребителите можеха да активират безплатно Windows 11 и 10 с помощта на валидни ключове за Windows 7, Windows 8 и 8.1. Тази „традиция” датира от 2015 г., когато Microsoft пусна Windows 10 с едногодишен период на безплатно обновяване.

Software: Paint тихомълком се превръща във Photoshop
Microsoft новини Microsoft изглежда иска да превърне безплатен инструмент, познат от Windows – програмата за рисуване Paint – в аналог на професионален графичен редактор като Photoshop. Потребителите са възхитени от нова функция на приложението.

Paint, считан за прекалено прост графичен редактор, се сдоби с важна функция, налична във Photoshop – премахване на фона от изображение. Инструментът работи според очакванията, въпреки че е в етап на тестване. Наблюдателите на пазара не се съмняват, че такова полезно нововъведение значително ще увеличи популярността на Paint сред потребителите, тъй като това е безплатен редактор, за разлика от Photoshop и неговите аналози.

Публикувано 11 Сеп, 2023 - 11:18 Още... 'Paint тихомълком се превръща във Photoshop' (2720 байта още) Изпрати тази статия на приятел Страница за отпечатване

Software: Вграденият антивирус в Windows открива и блокира пиратски активации
Microsoft новини Microsoft пусна актуализация на вградения антивирус в операционните системи Windows. Обновеното приложение Microsoft Defender вече открива и блокира пиратски активации на Windows 10 и Windows 11.

Актуализацията под номер 1.395.318.0 за Windows 10 и Windows 11 добавя откриване на различни троянски коне, рансъмуер и задни вратички, а също така прави „критични“ корекции на производителността, които ще подобрят бързодействието на компютъра, съобщи Neowin.

Software: Гласовият асистент Cortana отпада от Windows 11
Microsoft новини Microsoft прекратява поддръжката на гласовия асистент Cortana в операционната система Windows 11. В новата версия на платформата, достъпна чрез Dev каналите за участниците в програмата Insider, гласовият асистент вече е деактивиран.

В допълнение, някои потребители, които са получили актуализации на приложението Microsoft Store за стабилни версии на Windows 11, също съобщават, че Cortana не работи след обновяването.

Публикувано 07 Авг, 2023 - 10:31 Още... 'Гласовият асистент Cortana отпада от Windows 11' (677 байта още) Изпрати тази статия на приятел Страница за отпечатване

Software: Microsoft подготвя напълно облачен Windows
Microsoft новини Преди две години Microsoft представи облачната услуга Windows 365, която позволява на корпоративните потребители да стартирате виртуален компютър с Windows 10 в облака. Сега компанията подготвя същото удобство за масовия потребител.

За подобни намерения Microsoft съобщи за първи път през миналата година, като очерта по-нататъшното развитие на Windows 365 във вид на „пълна операционна система Windows от облака на всяко устройство“. Концепцията стана публично достояние в рамките на изслушване пред FTC (Федералната търговска комисия) и включва цялостна стратегия за развитие на подразделението за ОС и връзката му с други части от бизнеса на компанията.

Публикувано 28 Юни, 2023 - 08:38 Още... 'Microsoft подготвя напълно облачен Windows' (775 байта още) Изпрати тази статия на приятел Страница за отпечатване

Software: Microsoft ще прекрати поддръжката на Cortana за Windows
Microsoft новини Microsoft планира да прекрати поддръжката на гласовия асистент Cortana в операционната система Windows. Софтуерният гигант заяви, цитиран от The Verge, че по-късно тази година Cortana ще отпадне като самостоятелно приложение за Windows.

Съобщението за края на поддръжката за Cortana в Windows едва ли е изненада. През май тази година Microsoft обяви инструмента Windows Copilot, който е пълноценен AI помощник. Според наличната информация, той ще бъде поставен в страничната лента на Windows 11 и ще е достъпен за извикване в процеса на работа с всякакви приложения.

Публикувано 05 Юни, 2023 - 15:28 Още... 'Microsoft ще прекрати поддръжката на Cortana за Windows' (506 байта още) Изпрати тази статия на приятел Страница за отпечатване

<   1234567891011121314151617182838   >




pinterest vkontakte instagram tiktok threads



Copyright© 2002-2024 by Хесъп ЕООД. Всички права запазени.

Support Hesup.com with Bitcoins. Our wallet address is 3GCxEdy3r6F1BYrQ5tyf8f7PeLsWYV1idh