Вход Новини :: Магазин :: Форум :: Теми :: Връзки :: Сервиз :: Ревюта :: Парфюми
Search

Главно Меню

Реклама

Приятели


BGtop.net
BGtop.net

Online
Имаме 137 гости и 0 регистрирани потребителя онлайн.

Ти си анонимен посетител. Можеш да се регистрираш безплатно щракайки тук

Заглавие на новината: IBM новини

Следващото ще се публикува в Новини под това Заглавие.

<   1234567   >

Hardware: IBM обяви най-мощния квантов процесор
IBM новини IBM разкри нов, 433-кубитов квантов процесор – най-мощният и усъвършенстван в света, според компанията. Osprey дебютира на форума IBM Quantum Summit 2022 и обещава относително компактни квантови компютри с безпрецедентна изчислителна мощност. Първата система от ново поколение, IBM Quantum System Two, ще се появи след около година и ще бъде единствената по рода си.

Според IBM, броят на класическите битове, необходими за представяне на състояние в процесора IBM Osprey, далеч надхвърля общия брой атоми във вселената. Трудно е за вярване, но законите на квантовата физика позволяват подобно тълкуване. Друг е въпросът, че никой не е в състояние компетентно да се разпорежда с открилите се квантови възможности.

Публикувано 11 Ное, 2022 - 13:03 Още... 'IBM обяви най-мощния квантов процесор' (799 байта още) Изпрати тази статия на приятел Страница за отпечатване

Internet: IBM придоби Sentaca с мисъл за хибридния облак
IBM новини IBM придоби повече от 20 компании в последните две години с намерението да засили своите предложения за хибридни облачни среди и изкуствен интелект. Новото попълнение в тази поредица е доставчикът на телекомуникационни услуги и решения Sentaca.

С тази сделка IBM се надява да подсили своя бизнес с хибридни облачни системи, така че да може по-добре да обслужва доставчиците на комуникационни услуги (CSP), коментира RCR Wirelees.

Публикувано 04 Фев, 2022 - 10:40 Още... 'IBM придоби Sentaca с мисъл за хибридния облак' (593 байта още) Изпрати тази статия на приятел Страница за отпечатване

Hardware: 7-нанометров IBM Power 10 пести разходи в облака
IBM новини Първият 7-нанометров процесор на IBM Power 10 – позволява на корпоративните потребители да постигнат повече с по-малко инвестиции, стана ясно на ежегодната конференция IT Compass 2021, организирана вчера в София от IBS България.

IBM представи чипа през август 2020 г., а през септември тази година компанията обяви първия корпоративен сървър на негова база. IBM Power 10 съчетава три предимства: надеждност, сигурност и икономическа ефективност на облачните решения, поясни Ивайло Джилянов, мениджър бизнес развитие в IBS.

Публикувано 06 Дек, 2021 - 10:53 Още... '7-нанометров IBM Power 10 пести разходи в облака' (646 байта още) Изпрати тази статия на приятел Страница за отпечатване

Hardware: Квантов чип на IBM обещава превъзходство до две години
IBM новини IBM обяви, че е проектирала нов квантов изчислителен чип, за който смята, че ще осигури превъзходство на квантовите системи над класическите компютри при някои задачи и то в рамките на следващите две години.

Чипът „Eagle” има 127 кюбита, които могат да представят информация в квантова форма, съобщи Ройтерс. Класическите компютри работят с помощта на битове – те приемат стойност 0 или 1 в даден момент, но кюбитите могат да бъдат както 1, така и 0 едновременно.

Hardware: IBM FlashSystem трансформира центъра за обработка на данни
IBM новини За разлика от SSD устройствата, първоначално проектирани за по-бавни дискови системи, масивите FlashSystem са проектирани за флаш от нулата. В резултат на това те осигуряват микросекунди време за реакция, а не милисекундата реакция на конкурентни продукти. Масивите на FlashSystem също позволяват дори най-големите приложения за анализ на големи данни да обработват бързо огромни количества информация.

Възможността да се предприемат действия автоматично въз основа на анализи в реално време е голяма част от бъдещето на ИТ в момента. Решенията IBM FlashSystem дават на компаниите производителността на „микро-латентност”, която е необходима за коригиране на цени, оптимизиране на инвентара, предотвратяване на измами и други с максимална скорост.

Публикувано 28 Дек, 2020 - 10:35 Още... 'IBM FlashSystem трансформира центъра за обработка на данни' (1895 байта още) Изпрати тази статия на приятел Страница за отпечатване

Internet: IBM и AMD премахват бариера пред хибридния облак
IBM новини IBM и AMD обявиха дългосрочен договор за съвместни разработки, с цел вдигане на нивото и разширяване на предложенията за сигурност и изкуствен интелект (ИИ) на двете компании.

Споразумението ще се базира на софтуер с отворен код, отворени стандарти и отворени системни архитектури за придвижване на „конфиденциалните изчисления” (Confidential Computing) в хибридни облачни среди и поддръжка на широка гама ускорители за високопроизводителни изчислителни среди (HPC), както и важни за бизнеса възможности като виртуализация и криптиране.

Публикувано 13 Ное, 2020 - 09:37 Още... 'IBM и AMD премахват бариера пред хибридния облак' (1060 байта още) Изпрати тази статия на приятел Страница за отпечатване

Software: IBM възражда „мъртвия” език COBOL
IBM новини IBM предприе инициатива за възраждане на древния език за програмиране COBOL, който датира от времето на големите машини (мейнфреймите) – преди повече от 60 години – и отдавна е загубил своята популярност.

Инициативата е провокирана от разпадането на системата за заетост в щата Ню Джърси, в резултат на пандемията от коронавирус. Софтуерът, използван за нейната работа, е написан на COBOL и престана да се справя със задачите, възложени му на фона на рязко увеличаване на броя на молбите за обезщетения за безработица.

Публикувано 16 Апр, 2020 - 10:06 Още... 'IBM възражда „мъртвия” език COBOL' (529 байта още) Изпрати тази статия на приятел Страница за отпечатване

Software: IBM прехвърля целия си персонал на Slack
IBM новини IBM активно въвежда корпоративния месинджър Slack, превръщайки се в най-големият клиент на тази услуга. Business Insider твърди, че повече от 300 хиляди служители вече са получили достъп до Slack.

Според говорител на Slack, сътрудничеството с IBM датира от 2014 г., когато малка група от 68 разработчици започва да използва месинджъра. До 2019 г. броят на служителите на IBM, които работят със Slack, е достигнал 165 хиляди, а сега потребителите на услугата са около 300 хиляди.

Публикувано 13 Фев, 2020 - 15:09 Още... 'IBM прехвърля целия си персонал на Slack' (487 байта още) Изпрати тази статия на приятел Страница за отпечатване

Hardware: Мейнфрейм и сторидж системи носят печалба на IBM
IBM новини IBM възстанови ръста на продажбите си през четвъртото тримесечие на 2019 година, благодарение на бизнеса с големи машини (мейнфрейм) и системи за съхранение на данни, става ясно от последния финансов доклад на компанията.

Американската ИТ корпорация отчете приходи от 21,8 милиарда долара за периода октомври-декември 2019 г., което е с 0,1% повече, в сравнение с последните три месеца на 2018 г. Този растеж, макар и малък, се оказа първият от шест тримесечия насам и е свързан предимно с подобрените показатели на подразделението за ИТ оборудване IBM Systems.

Публикувано 23 Яну, 2020 - 10:06 Още... 'Мейнфрейм и сторидж системи носят печалба на IBM' (775 байта още) Изпрати тази статия на приятел Страница за отпечатване

Hardware: IBM достави най-мощния суперкомпютър за частна наука
IBM новини Политехническият институт Ранселар в Ню Йорк демонстрира суперкомпютър IBM AiMOS с производителност 8 петафлопа (Pflops), съобщи ZDNet. С негова помощ учените ще разработват нови архитектури за изкуствен интелект (AI).

IBM твърди, че AiMOS е най-мощният суперкомпютър, инсталиран в частни университети. Той използва същата Power Systems технология като двата най-мощни суперкомпютъра – Summit и Sierra, също създадени от IBM.

Публикувано 17 Дек, 2019 - 12:21 Още... 'IBM достави най-мощния суперкомпютър за частна наука' (794 байта още) Изпрати тази статия на приятел Страница за отпечатване

<   1234567   >




pinterest vkontakte instagram tiktok threads



Copyright© 2002-2024 by Хесъп ЕООД. Всички права запазени.

Support Hesup.com with Bitcoins. Our wallet address is 3GCxEdy3r6F1BYrQ5tyf8f7PeLsWYV1idh