Вход Новини :: Магазин :: Форум :: Теми :: Връзки :: Сервиз :: Ревюта :: Парфюми
Search

Главно Меню

Реклама

Приятели


BGtop.net
BGtop.net

Online
Имаме 132 гости и 0 регистрирани потребителя онлайн.

Ти си анонимен посетител. Можеш да се регистрираш безплатно щракайки тук

Заглавие на новината: Intel новини

Следващото ще се публикува в Новини под това Заглавие.

<   123456789101112131415161718192021   >

Hardware: Intel е готов с 1,8-нм технология за чипове
Intel новини Intel завърши разработката на своите технологични процеси за 1,8-нм (Intel 18A) и 2-нм (Intel 20A) чипове, които ще бъдат използвани както в бъдещите продукти на компанията, така и в продукти за „трети страни” по програмата за договорно производство Intel Foundry Services (IFS), съобщи китайското издание UDN.

Завършването на двата усъвършенствани процеса не означава, че Intel вече е готов да произвежда чипове според технологичните стандарти 18A и 20A, коментира Руи Уанг, старши вицепрезидент и ръководител на китайското подразделение на компанията, цитиран от UDN.

Публикувано 08 Мар, 2023 - 12:50 Още... 'Intel е готов с 1,8-нм технология за чипове' (1047 байта още) Изпрати тази статия на приятел Страница за отпечатване

Hardware: Intel пусна първия процесор на 6GHz без овърклок
Intel новини Intel пусна първия в света процесор за настолни компютри, способен да работи на тактова честота от 6GHz без ускорение. Това е пиковата честота, която процесорът достига без трикове, с които овърклокърите успяват да изтръгнат допълнителни мегахерци от чиповете.

Процесорът се нарича Core i9-13900KS и е новият флагман от най-модерната линия на Intel – Raptor Lake, известна още като 13-то поколение на семейството Core. Всъщност това е подобрена версия на модела Core i9-13900K, който достига максимум 5,8GHz.

Публикувано 14 Яну, 2023 - 09:30 Още... 'Intel пусна първия процесор на 6GHz без овърклок' (848 байта още) Изпрати тази статия на приятел Страница за отпечатване

Hardware: Intel ще съкрати хиляди заради спад на РС пазара
Intel новини В края на този месец Intel трябва да отчете финансовите си резултати за третото тримесечие. Но събитието ще бъде предшествано от болезнено решение на компанията да намали броя на персонала, според източници, на които се позовава Блумбърг. Сметката може да възлезе на хиляди съкратени служители, в някои отдели – до 20% от наличния състав.

Опасения за неизбежността от съкращения изразиха по-рано анонимни служители на компанията в страниците на социалните мрежи. Към края на юли Intel имаше 113 700 служители, но следвайки примера на много компании от полупроводниковата индустрия, спря да наема нови специалисти от лятото.

Публикувано 12 Окт, 2022 - 16:52 Още... 'Intel ще съкрати хиляди заради спад на РС пазара' (715 байта още) Изпрати тази статия на приятел Страница за отпечатване

Hardware: Intel обявява днес Raptor Lake процесори с 24 ядра
Intel новини Intel представи настолните процесори Raptor Lake и вероятно други нови продукти. Презентацията на изпълнителния директор Пат Гелсингър ще се проведе като част от събитията Intel Innovation и ще се излъчва онлайн в официалния сайт и YouTube канала на компанията.

Основният анонс несъмнено ще бъде 13-то поколение настолни процесори Core, известни още като Intel Raptor Lake. Те ще имат до 24 ядра, от които осем високопроизводителни (P-ядра), базирани на архитектурата Raptor Cove, и други 16 енергийно-ефективни (E-ядра), базирани на Gracemont.

Публикувано 29 Сеп, 2022 - 09:48 Още... 'Intel обявява днес Raptor Lake процесори с 24 ядра' (755 байта още) Изпрати тази статия на приятел Страница за отпечатване

Hardware: Intel постепенно изоставя марките Pentium и Celeron
Intel новини Intel обяви, че постепенно ще премахне марките Pentium и Celeron, под които се произвеждат базови процесори. Вместо това американският чипмейкър ще използва по-генеричната марка Intel Processor, която ще служи като име за няколко семейства CPU наведнъж.

Ребрандирането се отнася само за мобилни чипове от начално ниво, докато обичайните търговски марки ще продължат да се използват в сегмента на настолните компютри.

Публикувано 17 Сеп, 2022 - 10:52 Още... 'Intel постепенно изоставя марките Pentium и Celeron' (458 байта още) Изпрати тази статия на приятел Страница за отпечатване

Hardware: Intel обеща нова трилионна ера в чиповете
Intel новини Идва ерата на чиповете с трилиони транзистори, а Intel все още вярва, че бъдещето е в неговите технологии и многочипови процесори, стана ясно от изявление на шефа на компанията Пат Гелсингър на годишната конференция Hot Chips, която тази година се провежда виртуално.

Движещата сила сега е, че клиентите не просто искат повече чипове, те се нуждаят от по-мощни чипове, тъй като AI моделите стават по-сложни и обемите от данни се увеличават. Гелсингър говори за преход от единични силициеви подложки за чипове към системно производство, което комбинира напредъка в производството на силициеви пластини, пакетирането на чипове и софтуера.

Публикувано 26 Авг, 2022 - 09:12 Още... 'Intel обеща нова трилионна ера в чиповете' (710 байта още) Изпрати тази статия на приятел Страница за отпечатване

Hardware: Intel се кани да вдигне цените след лоши финансови резултати
Intel новини Процесорният гигант Intel се готви да повиши цените на своите чипове в опит да компенсира финансовите загуби, които застигнаха компанията през второто тримесечие на 2022 г., твърди публикация на портала Missed News.

Според отчета за периода април-юни, приходите на Intel са се сринали с 22% до $15,3 млрд. Компанията регистрира и чиста загуба от около $500 млн. Това се дължи на затварянето на губещ бизнес за разработване и производство на ултра-бърза памет Optane.

Hardware: Пазарът на настолни компютри отбеляза рекорден спад
Intel новини По време на пандемията пазарът на настолни компютри отбеляза търсене, което, както разбрахме всички по-късно, беше невъзможно да бъде посрещнато. Част от прогнозите бяха, че с напредване на времето то ще продължи да се засилва, защото много потребители ще пожелаят да се подготвят предварително за бъдещи ситуации. Друг вариант беше индустрията постепенно да навакса, а трети просто предположи, че това е еднократно събитие, което трябва да бъде разглеждано като изключение.

Но много решения бяха взети и сега наблюдаваме една доста различна тенденция. Анализаторите от Mercury Research разкриват, че продажбите на настолни компютри са намалели с 30% за първото тримесечие на 2022 г., което представлява най-големият тримесечен спад досега. Според компанията заедно с това са били засегнати и множество други свързани сегменти, като единствено тези на IoT и SoC са останали извън негативната тенденция. Всъщност този спад е лесно обясним, тъй като през 2020 г. растежът на компютърната индустрия в световен мащаб достигна най-високото си ниво от 2010 г. Обстановката, съчетана с инвентаризация на настолни компютри, доведе до наистина рекордни стойности, които не може да се очаква, че ще бъдат поддържани. Много от служителите се връщат обратно на работните си места, а и новините за процесори от следващо поколение са основателна причина да се изчака със закупуването на нов компютър.

Публикувано 18 Май, 2022 - 09:28 Още... 'Пазарът на настолни компютри отбеляза рекорден спад' (1019 байта още) Изпрати тази статия на приятел Страница за отпечатване

Hardware: Intel е готов да произвежда квантови процесори
Intel новини Intel и холандският изследователски център QuTech са готови да започнат серийно производство на квантови процесори, базирани на силициеви кубити. Пробивът е направен във фабриката Intel D1 в Хилсбъро, Орегон. Процесорите са изготвени по класически CMOS процеси върху 300-мм пластини с добив от над 95%.

От всяка пластина могат да се получат до 10 хиляди масива със силициеви кубити – това е достатъчно, за да задоволи всяка нужда от новия продукт на пазара. Компанията не уточнява колко кубита има в процесора и как е организиран (линеен масив или обемен). Преди това Intel произвеждаше в D1 процесори с един и два силициеви кубита и планираше да въведе 7- и 17-кубитови модели.

Публикувано 20 Апр, 2022 - 15:23 Още... 'Intel е готов да произвежда квантови процесори' (748 байта още) Изпрати тази статия на приятел Страница за отпечатване

Hardware: Intel i9-12900KS е новият най-бърз десктоп процесор в света
Intel новини Intel представи процесора Core i9-12900KS "Special Edition", като твърди, че е "най-бързият процесор за настолни компютри в света". Подобно на Core i9-12900K, той се предлага с 16 ядра, включително осем ядра Performance и осем Efficient ядра, заедно с 24 нишки и 30 MB L3 кеш. Въпреки това Intel увеличи тактовата честота от 5.2 GHz на 5.5 GHz (на до две ядра), като съответно увеличи мощността от 125 на 150 вата.

AMD наскоро заяви, че техният Ryzen 7 5800X3D за 449 долара е най-бързият процесор за игри в света, твърдейки, че 3D V-Cache ще му позволи да победи Core i9-12900K. Въпреки това Intel има добра основа за своето твърдение, че последният им модел вече е на върха, тъй като има много по-висока максимална тактова честота (5.5 GHz в сравнение с 4.5 GHz).

Публикувано 01 Апр, 2022 - 10:28 Още... 'Intel i9-12900KS е новият най-бърз десктоп процесор в света' (639 байта още) Изпрати тази статия на приятел Страница за отпечатване

<   123456789101112131415161718192021   >




pinterest vkontakte instagram tiktok threads



Copyright© 2002-2024 by Хесъп ЕООД. Всички права запазени.

Support Hesup.com with Bitcoins. Our wallet address is 3GCxEdy3r6F1BYrQ5tyf8f7PeLsWYV1idh