Вход Новини :: Магазин :: Форум :: Теми :: Връзки :: Сервиз :: Ревюта :: Парфюми
Search

Главно Меню

Реклама

Приятели


BGtop.net
BGtop.net

Online
Имаме 93 гости и 0 регистрирани потребителя онлайн.

Ти си анонимен посетител. Можеш да се регистрираш безплатно щракайки тук

Заглавие на новината: Apple новини

Следващото ще се публикува в Новини под това Заглавие.

<   123456789101112131415161718192021222324   >

Internet: Задава се iPad вестник
Apple новини Рупърт Мърдок разкри, че News Corp. подготвя електронен вестник за iPad. Новинарското издание ще носи името “The Daily” („Ежедневникът”) и ще е достъпен единствено за собствениците на таблета. Проектът се разработва от месеци и до съвсем скоро се пазеше в пълна тайна. Мърдок повдигна завесата в интервю за Fox Business Network. Той разказа, че това е един от най-вълнуващите продукти на компанията му, но отказа да разкаже повече за електронния вестник. Според различни източници новинарското издание би трябвало да стартира до края на годината. Според вестник „Ню Йорк Таймс” в екипа на „The Daily” ще влязат Саша Фрер-Джоунс (музикален критик за списание „Ню Йоркър”), Джеси Анджело (изпълнителен редактор на „Ню Йорк Поуст”), Ричард Джонсън (бивш редактор на клюкарската рубрика на „Поуст”) и Грег Клеймън (бившият ръководител на дигиталния отдел на Viacom). Списание „Форбс” пък разкрива, че персоналът на изданието ще наброява около 150 души, а бюджетът за първата му година на пазара ще е 30 милиона долара.

Публикувано 23 Ное, 2010 - 08:15 Изпрати тази статия на приятел Страница за отпечатване

Software: Излезе iTunes 10.1
Apple новини Apple официално пусна нова версия за своя популярен медиен плейър. iTunes 10.1 вече може да бъде свален от сайта на Apple, като би трябвало мобилните устройства с емблематичната „i" представка да се обновят сами.

Публикувано 14 Ное, 2010 - 18:47 Още... 'Излезе iTunes 10.1' (562 байта още) Изпрати тази статия на приятел Страница за отпечатване

GSM: Apple стана четвъртият най-голям производител на телефони в света
Apple новини Apple успя да се изкачи до четвъртото място в класацията на производителите на мобилни телефони в света, изпреварвайки производителя на Blackberry - RIM, който остана на пето място. Според данните на IDC пазарният дял на Apple през третото тримесечие на 2010 г. е 4,1% с 14,1 милиона доставени телефона, докато преди година е бил 2,5% с доставки от 7,4 милиона. RIM пък отчитат ръст от 45,9% на доставките до 12,4 милиона броя, като пазарният им дял е нараснал до 3,6% от 2,9% преди година. Apple и RIM имат най-голям ръст в доставките от компаниите в Топ 5.

Осъдиха Apple за 625,5 милиона долара
Apple новини Жури отсъди, че Apple трябва да плати 625,5 милиона долара обезщетение на Mirror Worlds LLC за нарушено патентно право. Съдебните заседатели са преценили, че ябълката е нарушила три патента за визуализиране на дигитални документи. Става въпрос за функционалностите Spotlight, Time Machine и Cover Flow в MAC. Огромната сума се нарежда на четвърто място сред най-големите обезщетения по подобни дела в историята на САЩ.

Apple обаче забавя плащането. Компанията иска преразглеждане за два от трите патента, преди да изплати рекордното обезщетение.

Публикувано 10 Окт, 2010 - 15:05 Изпрати тази статия на приятел Страница за отпечатване

Hardware: Нови продукти от Apple плюс iOS 4.1 и Apple TV
Apple новини Apple представи обновена линия продукти, обяви новата версия на iOS и показа Apple TV. Това се случи вчера, на 1 септември. Вижте какво се променя в света на Ябълката:

# iPod Shuffle получава нови Genius плейлисти и бутони. И това май е най-съществената разлика с предния модел Shuffle.

# iPod Nano вкарва мултитъч управлението в света на MP3 плейърите. Новият модел се разделя с видео плейбека и камерата си, но за сметка на това получава тъчскрийн. Екранът, който управлява цялата ви музика с няколко движения, заема цялата фасада на устройството.

Публикувано 03 Сеп, 2010 - 13:24 Още... 'Нови продукти от Apple плюс iOS 4.1 и Apple TV' (1591 байта още) Изпрати тази статия на приятел Страница за отпечатване

Hardware: Apple обнови линията Mac mini
Apple новини Apple пусна на пазара ново поколение компютри от линията Mac mini. Обявените вчера модели се отличават с корпус от алуминий, дизайн с плавни линии и по-висока производителност спрямо досегашните представители на серията миниатюрни комютри.

Новите Мac mini идват в по-компактни размери, без външен захранващ блок и с HDMI порт. Достъпът до модулите памет е значително улеснен чрез панел в долната част на компютъра.

Публикувано 17 Юни, 2010 - 18:09 Още... 'Apple обнови линията Mac mini' (834 байта още) Изпрати тази статия на приятел Страница за отпечатване

Hardware: Новият iPhone ще поддържа HD видео
Apple новини Очакваният това лято нов модел iPhone ще поддържа възпроизвеждане на видео с висока резолюция (HD) във формат 720p, според анализатори от компанията UBM TechInsights.

HD функционалността ще оскъпи устройството на Apple с около 9 долара, поради по-високата резолюция на екрана. Предполага се, че екранът на iPhone ще остане с диагонал 3,5 инча, но разделителната способност ще бъде увеличена до 720x480 пиксела и дори до 960x640, което ще бъде рекорд в индустрията.

Публикувано 15 Май, 2010 - 21:29 Още... 'Новият iPhone ще поддържа HD видео' (479 байта още) Изпрати тази статия на приятел Страница за отпечатване

Hardware: Apple отлага с 1 месец дебюта на iPad в Европа
Apple новини Американската технологична компания Apple ще забави с около месец пускането на международните пазари на таблета iPad. Това съобщиха от дружеството, цитирани от Ройтерс.

Причината за забавянето е недостатъчната складова наличност на устройството, обясниха от Apple. От компанията заявиха още, че през дебютния уикенд на американския пазар (3 и 4 април) от таблета са били продадени над 500 хил. бройки.

Публикувано 17 Апр, 2010 - 04:04 Още... 'Apple отлага с 1 месец дебюта на iPad в Европа' (632 байта още) Изпрати тази статия на приятел Страница за отпечатване

Apple ще съди HTC за повече от 20 патента
Apple новини След като предприе съдебни мерки спрямо Nokia, сега Apple насочва адвокатите си и към HTC. Компанията обяви, че е завела дело срещу тайванците за нарушаване на повече от 20 патента, свързани с интерфейса на iPhone, архитектурата и хардуера му. Макар че Android не се споменава никъде в документа, той може да е в основата на съдебния иск, като имаме предвид силните позиции на HTC на този фронт и успешните продукти с платформата на Google.

Публикувано 06 Мар, 2010 - 16:17 Изпрати тази статия на приятел Страница за отпечатване

Hardware: Apple представи таблета iPad
Apple новини Apple не разочарова почитателите на мобилните технологии, които през последните месеци и дори години не престанаха да очакват компанията да представи нов таблет. Тази вечер Apple анонсира устройството. То носи името iPad, наистина изглежда като уголемен iPhone и използва операционна система, подобна на тази в телефона, но с променен интерфейс, който е в състояние да се възползва пълноценно от по-големия дисплей. Както очаквахме, основните възможности на устройството са свързани с консумацията на мултимедийно съдържание и сърфиране в интернет - разполага с браузър, възможност за разглеждане на снимки (с опция за синхронизация с iPhoto, ако ползвате Mac) и видео (съвместимост с магазина iTunes), работа с електронна поща, календар и карти чрез Google Maps.

Публикувано 30 Яну, 2010 - 03:07 Още... 'Apple представи таблета iPad' (1911 байта още) Изпрати тази статия на приятел Страница за отпечатване

<   123456789101112131415161718192021222324   >




pinterest vkontakte instagram tiktok threads



Copyright© 2002-2024 by Хесъп ЕООД. Всички права запазени.

Support Hesup.com with Bitcoins. Our wallet address is 3GCxEdy3r6F1BYrQ5tyf8f7PeLsWYV1idh