Вход Новини :: Магазин :: Форум :: Теми :: Връзки :: Сервиз :: Ревюта :: Парфюми
Search

Главно Меню

Реклама

Приятели


BGtop.net
BGtop.net

Online
Имаме 89 гости и 0 регистрирани потребителя онлайн.

Ти си анонимен посетител. Можеш да се регистрираш безплатно щракайки тук

Заглавие на новината: Apple новини

Следващото ще се публикува в Новини под това Заглавие.

<   123456789101112131415161718192021222324   >

Hardware: 32-ядрен M3 Ultra чип ще подсили компютрите на Apple
Apple новини Apple разработва нов високопроизводителен процесор от семейството M3. Според известния инсайдер Марк Гърман, който информира за плановете на Купертино в Блумбърг, чипът ще бъде 32-ядрен и се очаква към края на 2024 година.

Най-мощната версия на M3 със суфикс Ultra в наименованието ще съдържа 32 изчислителни ядра и до 80 графични ядра, но няма да се появи на компютрите на Apple до края на 2024 г., твърди Гурман. Точно този вариант на M3 Ultra фигурира в регистрационните файлове на разработчиците.

Публикувано 14 Авг, 2023 - 17:53 Още... '32-ядрен M3 Ultra чип ще подсили компютрите на Apple' (625 байта още) Изпрати тази статия на приятел Страница за отпечатване

GSM: Очаква се Apple да представи iPhone 15 на 12 септември
Apple новини Новият смартфон на Apple, известен засега като iPhone 15, ще дебютира с премиера на 12 септември, според известния със своите прогнози инсайдер Марк Гурман, редактор в Блумбърг.

Все повече знаци сочат, че iPhone 15 ще бъде представен във вторник, 12 септември. От друга страна, анонсите на Apple винаги са забулени в тайна до последния момент и не е сигурно, че премиерата на iPhone 15 ще се състои именно на тази дата.

Публикувано 10 Авг, 2023 - 16:57 Още... 'Очаква се Apple да представи iPhone 15 на 12 септември' (665 байта още) Изпрати тази статия на приятел Страница за отпечатване

Software: OpenAI пусна безплатно ChatGPT приложение за iOS
Apple новини Разработчикът на софтуер с изкуствен интелект OpenAI най-накрая пусна безплатно приложение с интегриран бот ChatGPT в магазина Apple App Store, засега само за потребителите в САЩ.

Приложението поддържа гласово въвеждане, благодарение на модела за разпознаване на реч Whisper AI, и може да синхронизира историята на чатовете с уеб версията на бота.

Публикувано 19 Май, 2023 - 11:05 Още... 'OpenAI пусна безплатно ChatGPT приложение за iOS' (810 байта още) Изпрати тази статия на приятел Страница за отпечатване

Software: iPadOS 17 може да донесе някои изненади
Apple новини iPadOS 17 може и да не носи най-вълнуващите новини относно Apple, но въпреки това е индикатор за темпа, с който се движи софтуерното звено на компанията. Слухове, споделени от @analyst941 в Twitter, сочат че iPadOS 17 ще включва няколко забележителни промени за потребителите на iPad.

Според информацията една от най-големите области на фокус за iPadOS 17 ще бъде Stage Manager. Apple дебютира със Stage Manager като нов интерфейс за многозадачна работа като част от iPadOS 16, но функцията е получила смесени отзиви от потребителите на iPad. Съобщава се, че като част от iPadOS 17 Apple е подготвила множество актуализации за Stage Manager, въпреки че изглежда, че основата на функционалността ще остане същата.

Публикувано 04 Май, 2023 - 10:00 Още... 'iPadOS 17 може да донесе някои изненади' (860 байта още) Изпрати тази статия на приятел Страница за отпечатване

Software: Услуга за здравни съвети с изкуствен интелект ще се появи в iOS през 2024 г.
Apple новини Според Марк Гърман от Bloomberg актуализацията на iOS 17, която Apple планира да покаже през юни, ще включва няколко нови функции, свързани със здравето. Ще има такава за проследяване на настроението, а освен това Apple планира да пренесе приложението Health за първи път на iPad.

Приложението Health не е ново, но то е достъпно единствено за iPhone, което може да се промени с пускането на iOS 17. Версията му за iPad ще предостави на потребителите повече пространство на екрана за преглед на здравни показатели, резултати от електрокардиограми, рецепти, лабораторни изследвания от лекари и др. Целта на Apple е да подобри популярността на приложението в здравните заведения, където таблетите се използват широко.

Software: Прочутият рансъмуер LockBit се насочва към macOS
Apple новини Хакери използват нова версия на прочутия рансъмуер LockBit, написана за macOS, за да нахлуят за първи път в екосистемата на Apple, алармираха специалисти по сигурността. LockBit е един от най-известните рансъмуери, свързан с няколко големи инцидента.

Първото доказателство, че едноименната хакерска група е започнала да експериментира с атаки срещу платформата macOS, беше публикуването на екземпляр на LockBit в хранилището на MalwareHunterTeam на 15 април. Малко след това изследователите на vx-underground установиха, че версията за компютрите на Apple се е появила не по-късно от 11 ноември 2022 г.

Публикувано 21 Апр, 2023 - 17:03 Още... 'Прочутият рансъмуер LockBit се насочва към macOS' (867 байта още) Изпрати тази статия на приятел Страница за отпечатване

GSM: Apple ще деактивира ключови услуги за по-стари iPhone
Apple новини Apple ще спре да поддържа онлайн услуги за устройства, работещи с iOS 11, macOS High Sierra, watchOS 4 и tvOS 11, съобщи 9to5Mac, позовавайки се вътрешен източник под псевдонима StellaFudge. В началото на май устройствата с тези платформи ще загубят достъп до услуги като App Store, Maps и Siri – само iCloud ще работи.

След деактивиране на услугите смартфоните, пуснати преди iPhone 5s, който получи актуализация до iOS 12, за разлика от представения заедно с него iPhone 5c, всъщност ще се превърнат в прости мобилни телефони.

Публикувано 06 Апр, 2023 - 09:32 Още... 'Apple ще деактивира ключови услуги за по-стари iPhone' (536 байта още) Изпрати тази статия на приятел Страница за отпечатване

GSM: Тъмночервеният цвят е отличителен за флагманския iPhone 15 Pro
Apple новини С всяко поколение на iPhone Apple променя наличните цветови опции, като често въвежда специален цвят или набор от цветове, които отличават новите iPhone от предишното поколение. С iPhone 14 Pro Apple представи тъмно лилаво, докато стандартният iPhone 14 се предлагаше в лилав нюанс.

Моделите iPhone 15 и 15 Pro на Apple също ще се предлагат в уникални цветове, а сайтът 9to5Mac казва, че неназован източник показва, че Apple работи върху модели iPhone 15 Pro и Pro Max в тъмночервен цвят, който е близък до бордо нюанс. Шестнадесетичният код на цвета е #410D0D, описан като "тъмна сиена".

GSM: iPhone ще изговаря съобщения с гласа на подателя
Apple новини В близко бъдеще потребителите на iPhone може да се сдобият с интересна функция. Патентна заявка на Apple описва начин за превръщане на съобщенията в iMessage в гласови бележки, като получателят може да избере как да бъде прочетено съобщението – с гласа на Siri или с гласа на подателя.

За да се възползва от подобна възможност, потребителят ще трябва да сподели гласов файл, данните от който след това се използват от iPhone, за да имитира гласа на автора на съобщението, когато то е озвучено, отбелязва 9to5Mac.

Публикувано 18 Фев, 2023 - 11:32 Още... 'iPhone ще изговаря съобщения с гласа на подателя' (929 байта още) Изпрати тази статия на приятел Страница за отпечатване

Hardware: Mac mini с М2 е два пъти по-бързо от Mac Pro и струва една десета от него
Apple новини Забележително е каква разлика в производителността и цените могат да направят четири години. Mac Pro на Apple за 5999 долара, който компанията продължава да продава, е по-бавен и значително по-скъп от последния Mac mini с чипа M2. Не забравяйте, че компактният персонален компютър на Apple струва само 599 долара за базовия модел, което го прави по-малко от една десета от цената на работната станция, захранвана от чип на Intel.

В Twitter профилът GregsGadgets публикува два резултата от Geekbench 5, показващи едноядрените и многоядрените стойности, принадлежащи на M2 Mac mini и базирания на Intel Mac Pro. За негова изненада, както и за наша Mac mini не само получава почти два пъти по-висока производителност в едноядрен тест, но лесно побеждава работната станция и в многоядрения тест.

<   123456789101112131415161718192021222324   >




pinterest vkontakte instagram tiktok threads



Copyright© 2002-2024 by Хесъп ЕООД. Всички права запазени.

Support Hesup.com with Bitcoins. Our wallet address is 3GCxEdy3r6F1BYrQ5tyf8f7PeLsWYV1idh