Вход Новини :: Магазин :: Форум :: Теми :: Връзки :: Сервиз :: Ревюта :: Парфюми
Search

Главно Меню

Реклама

Приятели


BGtop.net
BGtop.net

Online
Имаме 57 гости и 0 регистрирани потребителя онлайн.

Ти си анонимен посетител. Можеш да се регистрираш безплатно щракайки тук


* Hardware: Microsoft ускорява три пъти разширяването на центровете за данни
Пуснат 23 Апр, 2024 - 11:12

Microsoft новини Microsoft се стреми да разшири значително капацитета на центровете си за данни, за да обслужва очакваното търсене на AI приложения. Компанията ще утрои скоростта, с която добавя капацитет, в началото на следващата финансова година. Други хиперскейлъри изглежда ще я последват.

Бумът на интереса към базовите модели и генеративния AI породи драматично нарастване на търсенето на допълнителна изчислителна мощност, както и на ресурси за обучението на все по-големи модели.



Microsoft планира да ускори 3 пъти изграждането на допълнителен капацитет на центровете си за данни през първата половина на фискалната 2025 г. Документите ясно показват, че компанията внедрява “рекорден брой графични процесори”, за да се справи с натоварванията на AI, и е увеличила повече от два пъти общата си инсталирана база от ускорители през втората половина на миналата година.

По-рано мега корпорацията обяви, че възнамерява да похарчи „много милиарди долари” за изграждане на допълнителен капацитет в очакване на бързо увеличаване на клиентите, които искат да управляват генеративни AI проекти.




pinterest vkontakte instagram tiktok threads



Copyright© 2002-2024 by Хесъп ЕООД. Всички права запазени.

Support Hesup.com with Bitcoins. Our wallet address is 3GCxEdy3r6F1BYrQ5tyf8f7PeLsWYV1idh