Вход Новини :: Магазин :: Форум :: Теми :: Връзки :: Сервиз :: Ревюта :: Парфюми
Search

Главно Меню

Реклама

Приятели


BGtop.net
BGtop.net

Online
Имаме 235 гости и 0 регистрирани потребителя онлайн.

Ти си анонимен посетител. Можеш да се регистрираш безплатно щракайки тук


* Hardware: Intel атакува пазара на Nvidia с мощен AI чип
Пуснат 11 Апр, 2024 - 11:17

Intel новини Intel се стреми да вземе пазарен дял от настоящия лидер в чиповете за изкуствен интелект Nvidia, който контролира приблизително 80% от доставките. Във вторник Intel обяви нов AI чип Gaudi 3, с който се надява да конкурира по-успешно компанията на Дженсън Хуанг.

Производителите на полупроводници бързат да задоволят търсенето на чипове, които могат да се използват в системите за обучение и внедряване на големи AI модели – като този в основата на ChatGPT, нашумелия чатбот на OpenAI.



Intel твърди, че новият чип Gaudi 3 е над два пъти по-енергийно-ефективен и може да управлява AI модели 1,5 пъти по-бързо от графичния процесор Nvidia H100. Освен това Gaudi 3 ще се предлага в различни конфигурации – като пакет от осем чипа на една дънна платка или карта, която може да се слага в съществуващи системи, съобщи CNBC.

Intel тества чипа на модели като Llama с отворен код на Meta и поддържания от Абу Даби Falcon. Компанията твърди, че Gaudi 3 може да помогне за обучението или внедряването на модели като Stable Diffusion и Whisper на OpenAI за разпознаване на реч. В допълнение, интелският чип използва по-малко енергия от Nvidia.




pinterest vkontakte instagram tiktok threads



Copyright© 2002-2024 by Хесъп ЕООД. Всички права запазени.

Support Hesup.com with Bitcoins. Our wallet address is 3GCxEdy3r6F1BYrQ5tyf8f7PeLsWYV1idh