Вход Новини :: Магазин :: Форум :: Теми :: Връзки :: Сервиз :: Ревюта :: Парфюми
Search

Главно Меню

Реклама

Приятели


BGtop.net
BGtop.net

Online
Имаме 226 гости и 0 регистрирани потребителя онлайн.

Ти си анонимен посетител. Можеш да се регистрираш безплатно щракайки тук


* Hardware: Arm-процесор на Google подсилва центровете за данни
Пуснат 10 Апр, 2024 - 09:30

Google новини Google бележи голям напредък в технологиите за центрове за данни със своите персонализирани процесори, базирани на Arm архитектура. Чиповете Axion обещават водещи в индустрията производителност и енергийна ефективност.

В сравнение със съществуващите Arm-процесори, Axion осигурява до 30% по-добра производителност. Той превъзхожда сравними x86-базирани чипове със значителна разлика, като предлага до 50% по-висока производителност и забележителните 60% подобрение на ефективността, според Google.



В основата на Axion са процесорните ядра Neoverse V2 на Arm, специално проектирани да осигурят предимство в работните натоварвания с общо предназначение. Google допълнително е подобрил Axion с персонализирани силициеви микроконтролери с кодово име Titanium.

Titanium се справя със задачи като работа в мрежа и сигурност и гарантира, че процесорната мощност на Axion е предназначена за основните работни натоварвания. Освен това Titanium изнася функциите за съхранение към Hyperdisk – нова услуга за блоково съхранение, която позволява динамично мащабиране на производителността.

Наред с повишената производителност, основен фокус на Google е устойчивостта. Центровете за данни на компанията вече са признати със своята висока енергийна ефективност и Axion обещава да подобри още повече този показател, което съвпада с целта на Google за постигане на операции без въглерод.




pinterest vkontakte instagram tiktok threads



Copyright© 2002-2024 by Хесъп ЕООД. Всички права запазени.

Support Hesup.com with Bitcoins. Our wallet address is 3GCxEdy3r6F1BYrQ5tyf8f7PeLsWYV1idh