Вход Новини :: Магазин :: Форум :: Теми :: Връзки :: Сервиз :: Ревюта :: Парфюми
Search

Главно Меню

Реклама

Приятели


BGtop.net
BGtop.net

Online
Имаме 71 гости и 0 регистрирани потребителя онлайн.

Ти си анонимен посетител. Можеш да се регистрираш безплатно щракайки тук


* Software: Android 15 ще открива изгубен телефон, дори когато е изключен
Пуснат 19 Мар, 2024 - 09:43

Android новини Революционна функция може да се появи в мобилната платформа Android 15. Това е възможността за откриване на изгубени устройства, дори ако са изключени, разкри известен разработчик на Android.

Google експериментира с технология, която поддържа Bluetooth контролерите частично работещи дори когато телефонът е изключен, твърди разработчикът Мишал Рахман, на когото се позовават публикации в Android Police и други специализирани медии.



Тази функционалност се основава на съществуващата инициатива на Google за създаване на мрежа, подобна на мрежата Find My на Apple. Тя разчита на Bluetooth маяци – кратки сигнали, предавани от устройствата на редовни интервали, които други устройствата наблизо могат да уловят.

С милиарди устройства с Android в световен мащаб тази технология може да създаде плътна и точна мрежа за откриване на местоположение. Въпреки това намирането на изключено устройство остава предизвикателство.

Точно тук на помощ идва иновацията на Google. Идеята е тези уникални и сигурни идентификационни сигнали да се записват предварително в паметта на Bluetooth контролера, преди устройството да се изключи. Дори в деактивирано състояние, контролерът може да продължи да предава тези предварително записани маяци, позволявайки непрекъснато проследяване на местоположението.




pinterest vkontakte instagram tiktok threads



Copyright© 2002-2024 by Хесъп ЕООД. Всички права запазени.

Support Hesup.com with Bitcoins. Our wallet address is 3GCxEdy3r6F1BYrQ5tyf8f7PeLsWYV1idh