Вход Новини :: Магазин :: Форум :: Теми :: Връзки :: Сервиз :: Ревюта :: Парфюми
Search

Главно Меню

Реклама

Приятели


BGtop.net
BGtop.net

Online
Имаме 84 гости и 0 регистрирани потребителя онлайн.

Ти си анонимен посетител. Можеш да се регистрираш безплатно щракайки тук


* Hardware: AMD GPU помагат за 3D картиране на Вселената
Пуснат 04 Апр, 2016 - 10:24

AMD новини Изследователи от Канадския експеримент за картиране по интензитет на водорода (CHIME) ще впрегнат изчислителната мощ на сървърния графичен процесор AMD FirePro S9300 x2, за да анализират изключително големи обеми данни.

Целта на проекта е създаване на нова, много подробна 3D карта на най-големия наблюдаван досега обем от Вселената. Вместо да използва традиционни телескопи с антени-чинии, CHIME ще е съставен от четири, дълги по 100 метра цилиндрични рефлектори.

AMD FirePro Chime

Инсталацията ще покрие площ, по-голяма от 5 полета за професионален хокей на лед, и ще събира сигнали за важни изчислителни анализи, подкрепени от AMD FirePro S9300 x2 GPU клъстер.

Проектът CHIME бе създаден, за да се изследва откритието, че разширяването на Вселената се ускорява, вместо да се забавя. Като използва технологии, подобни на тези в нормалните радиоприемници, телескопът „събира“ радиовълните, които са пътували през космоса до 11 милиарда години и вкарва данните в голям суперкомпютър с AMD FirePro S9300 x2 графични процесори.

До скоро интензивните изчисления за картиране на Вселената бяха с непоносилно висока цена, но сега тази бариера е преодоляна с помощта на AMD FirePro GPU. Очакваният резултат ще помогне в създаването на карта с високо ниво на детайла, която показва интензитета на водородното излъчване от милиарди галактики – това ще даде възможност на учените да разберат ускоряващото се разширение на Вселената.
AMD GPU помагат за 3D картиране на Вселената | Вход/създай акаунт | 0 Коментара
Коментарите принадлежат на автора. Не носим отговорност за съдържанието им.




pinterest vkontakte instagram tiktok threads



Copyright© 2002-2024 by Хесъп ЕООД. Всички права запазени.

Support Hesup.com with Bitcoins. Our wallet address is 3GCxEdy3r6F1BYrQ5tyf8f7PeLsWYV1idh