Вход Новини :: Магазин :: Форум :: Теми :: Връзки :: Сервиз :: Ревюта :: Парфюми
Search

Главно Меню

Реклама

Приятели


BGtop.net
BGtop.net

Online
Имаме 81 гости и 0 регистрирани потребителя онлайн.

Ти си анонимен посетител. Можеш да се регистрираш безплатно щракайки тук


* Internet: Google плаща $125 млн. за правото да сканира книги
Пуснат 29 Окт, 2008 - 21:57

Google новини Google, Асоциацията на американските книгоиздатели и Гилдията на литераторите обявиха, че са разрешили спора помежду си по повод авторските права.
Спорът възникна след като стана известно намерението на интернет-гиганта за сканира милиони книги, припомня електронното издание МИГнюз.

В съглашението се съдържа призив към Google да плати 125 милиона долара за създаване на Регистър на авторските права, удовлетворяване на претенциите на авторите и издателите и за покриване на съдебните искове, заведени срещу Google преди три години.

Американските автори и издатели заведоха иск срещу интернет-компанията, след като нейното ръководство обяви проекта Google Book Search за сканиране на милиони книги, за да ги направи достъпни за търсене в интернет.

Споразумението потвърждава правата и интересите на притежателите на авторски права, предоставя ефективни средства за контрол над това как интелектуалната им собственост да стане достъпна он-лайн и им дава възможност да получат компенсации за този вид достъп до произведенията им, се казва в съвместното изявление на Google, Асоциацията на американските книгоиздатели и Гилдията на литераторите.

Договорката, достигната след 2-годишни преговори, ще влезе в сила, при условие, че бъде одобрена от окръжен съд в САЩ.




pinterest vkontakte instagram tiktok threads



Copyright© 2002-2024 by Хесъп ЕООД. Всички права запазени.

Support Hesup.com with Bitcoins. Our wallet address is 3GCxEdy3r6F1BYrQ5tyf8f7PeLsWYV1idh