Вход Новини :: Магазин :: Форум :: Теми :: Връзки :: Сервиз :: Ревюта :: Парфюми
Search

Главно Меню

Реклама

Приятели


BGtop.net
BGtop.net

Online
Имаме 77 гости и 0 регистрирани потребителя онлайн.

Ти си анонимен посетител. Можеш да се регистрираш безплатно щракайки тук

Това е категория: Internet

Следващото ще се публикува в Новини след тази Категория.

<   123456789101112131415161718192021222324252627283848586878   >

Internet: Cisco готова да плати 20 млрд. долара за Splunk
Cisco новини Серията от сливания и придобивания в технологичния сектор продължава. Производителят на мрежови технологии Cisco Systems е отправил предложение за придобиване на софтуерния разработчик Splunk срещу 20 млрд. долара.

Splunk е разработчик на софтуер, използван за събиране, индексиране, търсене и анализ на машинно генерирани данни от уебсайтове, приложения, сензори и други устройства. Софтуерът на фирмата може да се използва за управление на ИТ системи, DevOps и решения за сигурност.

Публикувано 13 Фев, 2022 - 11:18 Още... 'Cisco готова да плати 20 млрд. долара за Splunk' (587 байта още) Изпрати тази статия на приятел Страница за отпечатване

Internet: Всеки четвърти става част от метавселената през 2026 г.
Hesup новини Само след четири години, през 2026-та, една четвърт от световното население ще се установи в метавселената, прогнозира анализаторската компания Gartner в нов доклад, който разглежда развитието на модерната концепция.

Метавселената е постоянно работещо виртуално пространство, в което хората могат да взаимодействат помежду си и с цифрови обекти чрез своите аватари. Компютри, таблети, каски за виртуална, добавена и смесена реалност и други джаджи могат да се използват за свързване с метавселената.

Internet: IBM придоби Sentaca с мисъл за хибридния облак
IBM новини IBM придоби повече от 20 компании в последните две години с намерението да засили своите предложения за хибридни облачни среди и изкуствен интелект. Новото попълнение в тази поредица е доставчикът на телекомуникационни услуги и решения Sentaca.

С тази сделка IBM се надява да подсили своя бизнес с хибридни облачни системи, така че да може по-добре да обслужва доставчиците на комуникационни услуги (CSP), коментира RCR Wirelees.

Публикувано 04 Фев, 2022 - 10:40 Още... 'IBM придоби Sentaca с мисъл за хибридния облак' (593 байта още) Изпрати тази статия на приятел Страница за отпечатване

Internet: Facebook зачеркна проекта за собствена криптовалута
Facebook новини Експериментът на Meta със собствена криптовалута, известна като Diem, се прекратява. Асоциацията Diem, която управлява проекта, обяви продажбата на активите на предприятието на Slivergate Capital Corporation за 182 милиона долара.

Започнал под името Libra през 2019 г., проектът бързо се изправи срещу остра съпротива от страна на политиците. Асоциацията каза, че от „диалога с федералните регулатори” е станало ясно, че проектът не може да продължи.

Публикувано 02 Фев, 2022 - 10:24 Още... 'Facebook зачеркна проекта за собствена криптовалута' (1056 байта още) Изпрати тази статия на приятел Страница за отпечатване

Internet: Google Labs сформира блокчейн подразделение
Google новини Интернет гигантът Google сформира свое блокчейн подразделение. Новината идва малко след като търговският директор на компанията каза пред Блумбърг, че „крипто е нещо, на което ние обръщаме много внимание”.

Шивакумар Венкатараман, дългогодишен служител в Google от рекламния отдел, ще управлява блокчейн подразделението. То ще е под шапката на Google Labs – „лаборатория” за „дългосрочни проекти с висок потенциал”, съобщи Arstechnica.

Публикувано 24 Яну, 2022 - 10:53 Още... 'Google Labs сформира блокчейн подразделение' (538 байта още) Изпрати тази статия на приятел Страница за отпечатване

Internet: Apple Music е втората най-използвана музикална услуга, но далеч зад Spotify
Apple новини Apple Music е втората най-популярна услуга за стрийминг на музика в световен мащаб, но все още остава далеч зад Spotify в продължаващия си стремеж към стрийминг доминиране.

Според нов доклад на Midia Research, абонатите на Apple Music съставляват 15% от всички слушатели на стрийминг услуги на световния пазар през второто тримесечие на 2021 г., поставяйки я на второ място след Spotify.

Internet: TP-Link пусна в България облачна услуга за умния дом
TP-Link новини Доставчика на мрежово оборудване TP-Link предлага нова услуга, която позволява по-бързо управление и съхранение на запис в облака. Решението Tapo Care е насочено към потребители с Tapo камери за видеонаблюдение, които поддържат интелигентни функции за безопасност на дома.

Tapo Care предлага съхраняване на видео в облака за 30 дни, както и функции за засичане на движение, разпознаване на хора и бебешки плач, а също и конфигуриране на зона за поверителност. Услугата позволява на потребителите да оптимизират използването на смарт камерите за домашно наблюдение.

Публикувано 05 Яну, 2022 - 09:21 Още... 'TP-Link пусна в България облачна услуга за умния дом' (1524 байта още) Изпрати тази статия на приятел Страница за отпечатване

Internet: Пандемията изстреля TikTok до първа онлайн дестинация
Hesup новини TikTok вече е най-популярната онлайн дестинация в света, според компанията за сигурност Cloudflare, която проследява данните за уеб трафика с помощта на своя инструмент Cloudflare Radar.

Класацията показва, че TikTok излиза на лидерска позиция през февруари, март и юни тази година и заема място номер едно от август, отбелязва BBC. Смята се, че една от причините за скока в популярността на Tiktok е пандемията Covid, тъй като продължителният престой у дома подтикна много хора да търсят забавление онлайн.

Публикувано 01 Яну, 2022 - 12:04 Още... 'Пандемията изстреля TikTok до първа онлайн дестинация' (565 байта още) Изпрати тази статия на приятел Страница за отпечатване

Internet: Microsoft е компания на годината в анкета на Yahoo Finance
Microsoft новини Всеки декември Yahoo Finance избира „Компания на годината” въз основа на пазарно представяне и постижения през изтеклия период. За 2021 г. Microsoft взе короната с пазарна капитализация от 2 трилиона долара и 53% скок в цената на акциите си към 16 декември спрямо началото на годината.

Но хората могат да научат точно толкова от лошото, колкото и от доброто, затова Yahoo Finance излъчва и „Най-лоша компания на годината”. Оценката се базира на анкета сред аудиторията на портала.

Публикувано 23 Дек, 2021 - 16:01 Още... 'Microsoft е компания на годината в анкета на Yahoo Finance' (772 байта още) Изпрати тази статия на приятел Страница за отпечатване

Internet: Невропсихолог обясни защо таблетите са вредни за децата
Hesup новини В последните години в света непрекъснато расте броят на децата с говорни и когнитивни увреждания. Най-очевидният фактор за това е информационното претоварване, смята водещ невропсихолог.

Невропсихологията е сравнително млада интердисциплинарна област. Специалистите изучават човека на пресечната точка на психологията и невронауката. Основната им цел е да разберат как структурата на мозъка е свързана с процесите на човешката психика, с неговото всекидневно поведение, с реакциите на така наречените стимули и знаци, които постоянно ни заобикалят.

<   123456789101112131415161718192021222324252627283848586878   >




pinterest vkontakte instagram tiktok threads



Copyright© 2002-2024 by Хесъп ЕООД. Всички права запазени.

Support Hesup.com with Bitcoins. Our wallet address is 3GCxEdy3r6F1BYrQ5tyf8f7PeLsWYV1idh