Вход Новини :: Магазин :: Форум :: Теми :: Връзки :: Сервиз :: Ревюта :: Парфюми
Search

Главно Меню

Реклама

Приятели


BGtop.net
BGtop.net

Online
Имаме 71 гости и 0 регистрирани потребителя онлайн.

Ти си анонимен посетител. Можеш да се регистрираш безплатно щракайки тук

Това е категория: Software

Следващото ще се публикува в Новини след тази Категория.

<   1234567891011121314151617182838485868788898108   >

Software: Huawei прави HarmonyOS напълно независима от Android
Huawei новини Производителят на смарт устройства Huawei възнамерява напълно да се отърве от следите на Android в своята мобилна платформа HarmonyOS. Следващата версия HarmonyOS NEXT ще стане напълно независима операционна система, без нито един ред код на Android в „долния слой”, според източници от индустрията.

На 18 януари Huawei ще бъде домакин на голямо събитие в Китай, по време на което ще представи ново поколение на операционната система HarmonyOS. Известна засега като HarmonyOS NEXT, платформата ще бъде напълно независима от Android, съобщи My Drivers.

Публикувано 05 Яну, 2024 - 14:36 Още... 'Huawei прави HarmonyOS напълно независима от Android' (915 байта още) Изпрати тази статия на приятел Страница за отпечатване

Software: Android получава важна функция за батерията
Android новини Операционната система Android ще се сдобие с практична функция, свързана със състоянието на батерията на мобилното устройство. По-конкретно, Google планира да интегрира в платформата индикатор за здравето на батерията.

Тази иновация ще бъде важна стъпка в подобряване на потребителското изживяване, подобно на съществуващата подобна функция в смартфоните на Apple. Досега притежателите на Android устройства трябваше да прибягват до приложения от трети страни или да въвеждат специални команди, за да проверят състоянието на батерията.

Публикувано 22 Дек, 2023 - 10:06 Още... 'Android получава важна функция за батерията' (730 байта още) Изпрати тази статия на приятел Страница за отпечатване

Software: AMD обяви първи по рода си конкурс за AI разработчици
AMD новини Иновациите, свързани с изкуствения интелект, доведоха до появата на вълна от интелигентни и ефективни приложения. Допълнителен тласък на това развитие дава AMD – компанията обяви първо по рода си състезание за разработчици на AI решения с нейни технологии.

Ентусиастите в това ново направление на ИТ индустрията са изправени пред предизвикателството да създават иновативни AI приложения за използване в центрове за данни, работни станции и лаптопи, игри, роботика и др. Разработчиците могат да избират от три различни категории:

Публикувано 08 Дек, 2023 - 09:04 Още... 'AMD обяви първи по рода си конкурс за AI разработчици' (1065 байта още) Изпрати тази статия на приятел Страница за отпечатване

Software: Windows 12 се очаква през юни 2024, пълен с AI
Microsoft новини От известно време източници от РС индустрията говорят все по-често за новата операционна система Windows 12. Според информации, които Microsoft все още не е потвърдила, следващата версия на най-популярната десктоп платформа ще се появи през 2024 година.

Тайванските производители на компютри са уверени: Windows 12 ще излезе през юни 2024 г. и ще бъде пълна с изкуствен интелект. Източниците, на които се позовава PC World, цитират изказвания на шефа на Acer и контрактния производител Quanta.

Публикувано 04 Дек, 2023 - 13:14 Още... 'Windows 12 се очаква през юни 2024, пълен с AI' (969 байта още) Изпрати тази статия на приятел Страница за отпечатване

Software: Процесор с много ядра „счупи” Linux
Linux новини Оказа се, че Linux има ограничение за броя на поддържаните ядра в процесора. Производителят на сървърни процесори Ampere доказа, че операционната система с отворен код се срива, ако я пуснете на система с два процесора с по 192 ядра всеки. Кръпката вече е готова, но разработчиците не бързат да я интегрират в ядрото на Linux.

Компанията Ampere е основана от бивш президент на Intel и разработва високопроизводителни Arm процесори за сървъри, центрове за данни и системи за съхранение. Експертите на Ampere установиха, че Linux започва да се срива, ако я инсталирате на система с два 192-ядрени чипа (многопроцесорните конфигурации не са рядкост в сървърния сегмент). Общо 384 ядра са твърде много за Linux; операционната система на сегашния си етап на развитие може да се справи само с 256 ядра, отбелязва Phoronix в публикация по темата.

Публикувано 01 Дек, 2023 - 12:38 Още... 'Процесор с много ядра „счупи” Linux' (607 байта още) Изпрати тази статия на приятел Страница за отпечатване

Software: Последните инсталационни дискове за macOS вече официално са в миналото
Apple новини Някога, в едно далечно минало, не съществуваше високоскоростната интернет връзка, която винаги да използвате за TikTok и какво ли още не. Тогава, когато трябваше да инсталираме Mac OS, използвахме нещо, наречено оптичен диск, на който беше записана програмата.

Е, както ClassicII_MrMac в X (бивш Twitter) се изрази перфектно: "Днес е тъжен ден". Това е така, защото Apple вече не продава инсталационни дискове за OS X Lion 10.7 и Mountain Lion 10.8.

Software: Подобрение в Android 14 прави системата по-бърза
Android новини Google направи подобрения в Android 14, благодарение на които най-популярната мобилна платформа става по-производителна, а в допълнение нараства и животът на батерията.

Разработчиците са променили механизмите за разпределение на натоварванията на процесора и RAM паметта, което трябва да има благоприятен ефект върху производителността на устройството и живота на батерията, пояснява вицепрезидентът на Google – Дейв Бърк, отговорен за развитието на Android.

Публикувано 27 Окт, 2023 - 10:49 Още... 'Подобрение в Android 14 прави системата по-бърза' (1260 байта още) Изпрати тази статия на приятел Страница за отпечатване

Software: Нов дистрибутор на софтуер навлиза на пазара у нас
Hesup новини Европейският дистрибутор на софтуер LocalDisti вече работи активно и на пазара в България. Компанията доставя решения за клиенти от всички ктатегории – от малък и среден до голям бизнес.

LocalDisti има бизнес операции в Чехия, Словакия, Румъния, а вече и в България. Компанията си партнира с редица утвърдени разработчици на софтуер като 42Gears (решения за управление на мобилни устройства) DataCore (софтуерно-дефинирано съхранение на данни), Xopero (бекъп и възстановяване на данни) и др.

Публикувано 25 Окт, 2023 - 12:10 Още... 'Нов дистрибутор на софтуер навлиза на пазара у нас' (585 байта още) Изпрати тази статия на приятел Страница за отпечатване

Software: WhatsApp скоро ще ви позволи да използвате два акаунта едновременно
Facebook новини Ако използвате два различни акаунта в WhatsApp, скоро ще можете да имате достъп до тях само от едно устройство. Главният изпълнителен директор на Meta Марк Зукърбърг обяви, че WhatsApp въвежда възможността за превключване между акаунтите в Android и няма да е необходимо да носите допълнително устройство или да превключвате непрекъснато между акаунтите си.

Тази нова функция трябва да улесни управлението на разговорите ви - особено ако имате един акаунт в WhatsApp за работа и друг за съобщения с приятели и членове на семейството. Според информацията тя ще бъде разпространена през следващите седмици.

Software: Windows 11 се устремява към половин милиард инсталации
Microsoft новини Операционната система Windows 11 може би не оправда очакванията за бързо разпространение, поради различни причини. Но все пак актуалната платформа на Microsoft вече работи на повече от 400 милиона устройства, а до началото на 2024 година ще достигне 500 милиона инсталации.

Днес аудиторията на Windows 11 наброява над 400 милиона активни потребители на месец, според „вътрешни данни на Microsoft”, на които се позовава Windows Central. Компанията очаква този брой да надхвърли границата от 500 милиона до началото на следващата година.

Публикувано 19 Окт, 2023 - 10:28 Още... 'Windows 11 се устремява към половин милиард инсталации' (1106 байта още) Изпрати тази статия на приятел Страница за отпечатване

<   1234567891011121314151617182838485868788898108   >




pinterest vkontakte instagram tiktok threads



Copyright© 2002-2024 by Хесъп ЕООД. Всички права запазени.

Support Hesup.com with Bitcoins. Our wallet address is 3GCxEdy3r6F1BYrQ5tyf8f7PeLsWYV1idh