Вход Новини :: Магазин :: Форум :: Теми :: Връзки :: Сервиз :: Ревюта :: Парфюми
Search

Главно Меню

Реклама

Приятели


BGtop.net
BGtop.net

Online
Имаме 66 гости и 0 регистрирани потребителя онлайн.

Ти си анонимен посетител. Можеш да се регистрираш безплатно щракайки тук

Заглавие на новината: Intel новини

Следващото ще се публикува в Новини под това Заглавие.

    123456789101112131415161718192021   >

Hardware: Intel атакува пазара на Nvidia с мощен AI чип
Intel новини Intel се стреми да вземе пазарен дял от настоящия лидер в чиповете за изкуствен интелект Nvidia, който контролира приблизително 80% от доставките. Във вторник Intel обяви нов AI чип Gaudi 3, с който се надява да конкурира по-успешно компанията на Дженсън Хуанг.

Производителите на полупроводници бързат да задоволят търсенето на чипове, които могат да се използват в системите за обучение и внедряване на големи AI модели – като този в основата на ChatGPT, нашумелия чатбот на OpenAI.

Публикувано 11 Апр, 2024 - 11:17 Още... 'Intel атакува пазара на Nvidia с мощен AI чип' (775 байта още) Изпрати тази статия на приятел Страница за отпечатване

Hardware: Intel и Microsoft замислят AI PC с локално изпълняван Copilot
Intel новини Стожерите на x86 архитектурата в персоналните компютри, Intel и Microsoft, обсъждат планове за изпълнение на чатбота с изкуствен интелект Copilot локално на персоналните компютри вместо в облака. Двете компании, чийто съюз е известен като Wintel, се опитват да създадат „AI PC” с нов силиций и нов софтуер.

По-рано Microsoft обяви, че 2024-та ще бъде годината на „компютъра с изкуствен интелект”. AI компютрите ще включват няколко хардуерни компонента, които сега липсват в повечето Windows системи – вграден модул за невронна обработка (NPU) и нов Copilot клавиш на Microsoft клавиатурите. Но досега не сме чували много за това какво всъщност ще направи така нареченият AI PC за потребителите.

Публикувано 29 Мар, 2024 - 11:48 Още... 'Intel и Microsoft замислят AI PC с локално изпълняван Copilot' (1105 байта още) Изпрати тази статия на приятел Страница за отпечатване

Hardware: Intel иска да произвежда чипове за AMD
Intel новини Intel възнамерява да се превърне в производител на чипове по договор, подобно на тайванската TSMC – лидер на този пазар. За целта американската компания създаде нова бизнес единица Intel Foundry и нов технологичен процес Intel 14A.

До 2023 година Intel трябва да стане вторият по големина производител на чипове след TSMC. И като част от тази стратегия компанията, наред с други неща, е готова и желае да произвежда чипове за AMD, отбелязва Tom’s Hardware. Шефът на Intel Пат Гелсингър се надява на сътрудничество с всички големи играчи на пазара.

Публикувано 26 Фев, 2024 - 08:55 Още... 'Intel иска да произвежда чипове за AMD' (664 байта още) Изпрати тази статия на приятел Страница за отпечатване

Hardware: Intel си върна първото място в полупроводниковата индустрия
Intel новини Изненадващо за някои наблюдатели на пазара, Intel си възвърна титлата на най-голям производител на полупроводникови продукти през 2023 година. Американската компания изпревари Samsung в класацията – тя включва само играчи на пазара, които, наред с други неща, разработват чипове.

Позовавайки се на данни от анализатори на Gartner, тематичният уебсайт WCCF Tech съобщи, че през миналата година приходите на Intel от полупроводници възлизат на 48,7 милиарда долара, което е много повече от 39,9-те милиарда долара на Samsung.

Hardware: Intel ще строи нов завод за чипове близо до Газа
Intel новини Правителството на Израел одобри грант от 3,2 милиарда долара за Intel, които ще подпомогнат проект на американската компания за изграждане на нов завод за чипове близо до Газа – само на 42 км от размирния район.

Общата стойност на проекта е 25 милиарда долара, а помощта от правителството на Нетаняху е безвъзмездна, съобщи Ройтерс. Това ще бъде най-голямата инвестиция на Израел в частна компания.

Публикувано 02 Яну, 2024 - 13:44 Още... 'Intel ще строи нов завод за чипове близо до Газа' (667 байта още) Изпрати тази статия на приятел Страница за отпечатване

Hardware: Новият Intel Core Ultra работи по-бързо с Linux, отколкото с Windows
Intel новини Производителността на новия процесор Intel Core Ultra, известен още с кодовото име Meteor Lake, е по-висока при работа в Linux-базирани системи, отколкото в компютрите, управлявани от Windows. Това показват резултатите от 84 теста.

Експертите от Phoronix, специализирани в Linux и различни Linux-базирани дистрибуции, са провели голямо тестово сравнение на лаптопа Acer Swift Go 14 с процесор Intel Core Ultra 7 155H при работа под Ubuntu 23.10 (с Linux ядро 6.7-rc5) и Windows 11. Оказва се, че производителността на процесора под Linux е по-висока.

Hardware: Откриха нова уязвимост в процесорите на Intel, AMD и Arm
Intel новини Група изследователи VUSec от Амстердамския университет Vrije, специализирана в системна и мрежова сигурност, откри нов тип атака SLAM (Spectre over LAM), която използва хардуерни функции, предназначени да подобрят сигурността на настоящи и бъдещи процесори от Intel, AMD и Arm, за да получи хеша на администраторската парола от паметта на ядрото.

SLAM използва функции на паметта, които позволяват на софтуера да осъществява достъп до нетранслирани битове в 64-битови линейни адреси, за да съхранява метаданни. Производителите на процесори прилагат тази функция по различни начини и използват различни термини, за да я обозначат. Intel я нарича Linear Address Masking (LAM), AMD – High Address Ignoring (UAI), а Arm – High Byte Ignoring (TBI), отбелязва Tom’s Hardware.

Публикувано 10 Дек, 2023 - 11:30 Още... 'Откриха нова уязвимост в процесорите на Intel, AMD и Arm' (651 байта още) Изпрати тази статия на приятел Страница за отпечатване

Hardware: Съдят Intel за милиарди дефектни процесори
Intel новини Процесорният гигант Intel е изправен пред тежка съдебна битка. Компанията е продала милиарди чипове с дефект, за който е знаела и не е направила нищо, според потърпевши потребители.

Купувачите на дефектни процесори от Intel са завели колективен иск, твърдейки, че компанията съзнателно е продала милиарди чипове, знаейки за уязвимостта Downfall (INTEL-SA-00828). Тя може да се използва с инструкциите AVX2 и AVX-512 чрез атака, която Intel нарича Gather Data Sampling (GDS).

Публикувано 13 Ное, 2023 - 17:36 Още... 'Съдят Intel за милиарди дефектни процесори' (1024 байта още) Изпрати тази статия на приятел Страница за отпечатване

Games: Процесор Core i9-14900K подкарва Counter Strike 2 с над 1300 FPS при овърклок от 8 GHz
Intel новини Процесорът Intel Core i9-14900K бе овърклокнат до 8 GHz от TeamAU и така постига над 1300 FPS в Counter Strike 2.

Преживяването да наблюдаваш овърклок от висок клас е нещо, което предизвиква голям интерес в общността на ентусиастите, най-вече поради факта, че така изстискваната производителност е склонна да разбие цифрите, установени от предишни световни рекорди. По подобен начин на SXSW в Сидни Team AU Overclocking успя да използва мощта на флагманския процесор на Intel от 14-о поколение Raptor Lake Refresh - Core i9-14900K, което доведе до преминаване на четирицифрени стойности на честотата на кадрите в новоизлязлата игра Counter Strike 2.

Hardware: Intel обеща чипове с 1 трилион транзистора
Intel новини Следването на Закона на Мур за увеличаване на броя на транзисторите в чиповете е сериозно предизвикателство за полупроводниковата индустрия. Но Intel, чийто съосновател формулира правилото, по което се развива чип-индустрията в продължение на десетилетия, изглежда е намерил начин да удължи действието на закона.

В официална информация Intel обяви, че е създал първите стъклени подложки за производство на следващо поколение чипове с усъвършенствани опаковки. Компанията планира да започне производството на такива чипове през втората половина на текущото десетилетие.

Публикувано 21 Сеп, 2023 - 09:27 Още... 'Intel обеща чипове с 1 трилион транзистора' (1331 байта още) Изпрати тази статия на приятел Страница за отпечатване

    123456789101112131415161718192021   >




pinterest vkontakte instagram tiktok threads



Copyright© 2002-2024 by Хесъп ЕООД. Всички права запазени.

Support Hesup.com with Bitcoins. Our wallet address is 3GCxEdy3r6F1BYrQ5tyf8f7PeLsWYV1idh