Вход Новини :: Магазин :: Форум :: Теми :: Връзки :: Сервиз :: Ревюта :: Парфюми
Search

Главно Меню

Реклама

Приятели


BGtop.net
BGtop.net

Online
Имаме 58 гости и 0 регистрирани потребителя онлайн.

Ти си анонимен посетител. Можеш да се регистрираш безплатно щракайки тук

Това е категория: Hardware

Следващото ще се публикува в Новини след тази Категория.

    12345678910111213141516172737475767778797107117127137147157167177187   >

Hardware: Как Fujitsu вдигна летвата при частните GPT
Fujitsu новини Fujitsu драстично вдигна нивото на предизвикателството при разработване на частни GPT решения, предлагайки иновативен модел, който избягва т.нар. „халюцинации“ и персонализира отговорите си в зависимост от това с кого „си говори“. Технологията извежда на ново ниво развитието на вътрешнофирмените езикови модели, като същевременно повишава и критериите за сигурност в организацията, стана ясно по време на Fujitsu Forum 2024 в София, част от едноименното европейско роудшоу на компанията.

Частните езикови модели представляват по-малък „брат“ на популярните езикови модели като ChatGPT, Gemini и Claude, които се внедряват инсталационно в дадена организация, за да обслужват нейните клиенти или да помагат на собствените й служители в ежедневната им работа с потребителите. Традиционно частният GPT се обучава върху собствени данни на самата компания-ползвател. Това може да са наръчници, продуктови описания, сервизни случаи (т. нар. „тикети“), история на компанията и др.

Публикувано 20 Май, 2024 - 09:57 Още... 'Как Fujitsu вдигна летвата при частните GPT' (832 байта още) Изпрати тази статия на приятел Страница за отпечатване

Hardware: AMD пусна настолни Ryzen 8000 без вградена графика
AMD новини AMD добави два нови модела към серията настолни процесори Ryzen 8000. Това са Ryzen 7 8700F и Ryzen 5 8400F, които нямат вградена графика, за сметка на по-ниската консумация на енергия.

Чиповете с буква F към името на моделите, освен енергоспестяващи, са „отключени” за по-висока производителност при овърклок, което става с докосването на един бутон.

Публикувано 19 Май, 2024 - 18:03 Още... 'AMD пусна настолни Ryzen 8000 без вградена графика' (512 байта още) Изпрати тази статия на приятел Страница за отпечатване

Hardware: Intel възражда кабелните връзки между компютри
Intel новини Свързването на два компютъра с кабел е добра идея дори през 2024 година, смята Intel. Компанията представи софтуера Thunderbolt Share, който позволява споделяте на екрани, периферни устройства и файлове между различни компютри.

Това не е нова версия на интерфейса Thunderbolt, а приложение, което позволява на потребителите на различни компютри да споделят екрани, клавиатури и мишки, устройства за съхранение на данни и файлове, отбелязва Videocardz.

Публикувано 15 Май, 2024 - 17:23 Още... 'Intel възражда кабелните връзки между компютри' (684 байта още) Изпрати тази статия на приятел Страница за отпечатване

Hardware: Nvidia се превърна в “чудовище” за чипове
Nvidia новини Nvidia, лидерът в хардуера за изкуствен интелект, стана най-големият разработчик на чипове сред играчите на пазара, които не разполагат със собствени заводи, според данни на TrendForce за 2023 г. Американската компания се превърна в чудовище, което е по-голямо от Qualcomm и AMD взети заедно.

През 2023 г. общите приходи на десетте най-големи дизайнерски къщи за интегрални схеми в света достигнаха приблизително 167,6 милиарда долара, отбелязвайки годишно увеличение от 12%. Този растеж се дължи основно на Nvidia, която отбеляза забележително увеличение от 105% на приходите и стимулира цялата индустрия.

Публикувано 13 Май, 2024 - 09:22 Още... 'Nvidia се превърна в “чудовище” за чипове' (614 байта още) Изпрати тази статия на приятел Страница за отпечатване

Hardware: Защо да съхраняваме файловете си на външен SSD
Samsung новини Когато купува външен диск, потребителят обикновено избира модела с най-голям капацитет, смятайки, че ще използва този диск години наред. Но купувачите често забравят, че техните файлове, като например документи, снимки, игри или видеоклипове, също се увеличават с всяка година.

Неотдавна игрите можеха да се поберат на един или два компактдиска. Но съвременните игри могат да заемат до 100 GB. Същото важи за файловете от всяка друга категория.

Публикувано 10 Май, 2024 - 11:43 Още... 'Защо да съхраняваме файловете си на външен SSD' (1058 байта още) Изпрати тази статия на приятел Страница за отпечатване

Hardware: Huawei пуска настолен РС със собствен Kirin процесор
Huawei новини Китайският технологичен гигант Huawei подготвя за пазара настолен компютър, в който за първи път ще използва собствения си процесор Kirin 9000C. Досега чиповете от серията Kirin се вграждаха в смартфоните на компанията.

Новият десктоп РС се нарича Qingyun W515x и се очаква на пазара по-късно този месец, съобщи китайската компания Kuai Technology, която подчертава, че процесорите от серията Kirin 9000 са не само в основата на мобилните телефони на Huawei, но скоро ще се появят и в персоналните компютри на бранда.

Публикувано 07 Май, 2024 - 09:45 Още... 'Huawei пуска настолен РС със собствен Kirin процесор' (740 байта още) Изпрати тази статия на приятел Страница за отпечатване

Hardware: 4 причини паметта да се запоява на дънната платка
HP новини Инженер от HP обясни защо производителите на лаптопи предпочитат да запояват оперативната памет (RAM) на дънната платка. Подобно решение има четири предимства срещу два недостатъка.

Ако по-рано производителите на лаптопи запояваха RAM на дънната платка главно в тънки и леки модели (ултрабуци), сега тази практика се разпространи до мощни преносими компютри за игри, чийто корпус е способен да побере няколко слота за RAM модули.

Публикувано 04 Май, 2024 - 11:24 Още... '4 причини паметта да се запоява на дънната платка' (813 байта още) Изпрати тази статия на приятел Страница за отпечатване

Hardware: Алтернатива на литиевите батерии – зарежда се за минути и не избухва
Hesup новини Корейски изследователи разработиха нов тип батерия – натриево-йонна с ултрабързо презареждане. Основната ѝ разлика от литиевите батерии е, че се зарежда до 100% само за няколко минути, а често и по-бързо. Основава се на суперкондензаторна технология, а освен това не избухва и гори лошо.

Учени от Корейския институт за напреднали науки и технологии (KAIST) са направили обещаващ пробив в областта на батериите, за който съобщи TechSpot. Те са разработили нова натриево-йонна батерия, която може не само да съхранява електричество, но и да се зарежда със светкавична скорост. Разработката може да направи революция в областта на преносимите източници на електроенергия.

Hardware: Шведската Urbanista влиза на българския пазар
Hesup новини Иновативният шведски бранд за аудио технологии Urbanista навлиза на българския пазар. Компанията е известна със своите висококачествени слушалки и говорители, които съчетават стил и функционалност с лекота на употреба.

След успешното си налагане в десетки страни в Европа, Америка, Азия и други региони на света, Urbanista насочва вниманието си и към България, като разпознава потенциала на страната ни в този сегмент и интереса на потребителите към висококачествени аудио артикули. Продуктите на Urbanista се разпространяват у нас от чешкия дистрибутор Borgy и вече са достъпни както в търговската мрежа, така и онлайн.

Публикувано 25 Апр, 2024 - 09:43 Още... 'Шведската Urbanista влиза на българския пазар' (686 байта още) Изпрати тази статия на приятел Страница за отпечатване

Hardware: Microsoft ускорява три пъти разширяването на центровете за данни
Microsoft новини Microsoft се стреми да разшири значително капацитета на центровете си за данни, за да обслужва очакваното търсене на AI приложения. Компанията ще утрои скоростта, с която добавя капацитет, в началото на следващата финансова година. Други хиперскейлъри изглежда ще я последват.

Бумът на интереса към базовите модели и генеративния AI породи драматично нарастване на търсенето на допълнителна изчислителна мощност, както и на ресурси за обучението на все по-големи модели.

    12345678910111213141516172737475767778797107117127137147157167177187   >




pinterest vkontakte instagram tiktok threads



Copyright© 2002-2024 by Хесъп ЕООД. Всички права запазени.

Support Hesup.com with Bitcoins. Our wallet address is 3GCxEdy3r6F1BYrQ5tyf8f7PeLsWYV1idh